Elif'de Paris'te hayatını kaybetti

Elif'de Paris'te hayatını kaybetti

GÜNDEM Haberleri

Paris'teki terör saldırılarında hayatını kaybeden Türk asıllı Belçika vatandaşı Elif Doğan'ın İzmir'in Urla ilçesindeki ailesi, büyük üzüntü yaşıyor.

Paris'teki terör saldırısında hayatını kaybettiği açıklanan Belçika  doğumlu 28 yaşındaki Elif Doğan'ın babası Kemal Doğan, kızının Belçika'daki bir  iş ve işçi bulma kurumunda çalıştığını, ayın belli günlerinde de işi gereği  Fransa'ya gittiğini anlattı. 
 
İÇİMİZE BİR KURT DÜŞMÜŞTÜ...
 
Kızının, konser alanının yakınında çalıştığı iş yerine ait bir konutta  kaldığını belirten Doğan, kızıyla en son dün internet üzerinden görüştüğünü ifade  etti. Saldırı sonrası tedirginlik yaşadıklarını ve kızlarına ulaşmaya  çalıştıklarını anlatan Kemal Doğan, "Saldırı nedeniyle bu Sabah içimize kurt  düştü. Aradığımız kurumlardan detaylı cevap alamadık. Akşam saatlerinde ise  internetten kızımızın yaşamını kaybettiğini öğrendik. Belçika Dışişleri Bakanlığı  da öldüğünü açıkladı" dedi. 
 
Kızı Elif'in konsere değil ama yakın yerlerdeki kafe ya da tiyatroya  gitmiş olabileceğini belirten Kemal Doğan, haberi aldıktan sonra diğer kızı ve  eşiyle birlikte metanetli olmaya çalıştıklarını dile getirdi. Kızının cenazesini  nereye defnedeceklerine henüz karar vermediklerini söyleyen Doğan, "Urla  Kaymakamlığı sahip çıkıyor. Biz Karamanlıyız, Urla'da yaşamayı düşünüyoruz ama  kızımız Belçika'da doğdu büyüdü. Türkiye'de pek çevresi yok. Genç bir insana  'nereye gömülmek istersin?' diye sorulmazdı, biz de sormadık ama Belçika ağır  basıyor" diye konuştu. 
 
HER AN HER YERDE OLABİLİR
 
Terörün çok can yakıcı olduğunu, Suruç ve Ankara'daki olayların  ardından Türkiye'de güvenlik konusunu düşündüklerini kaydeden Kemal Doğan, şöyle  konuştu: 
 
  "Paris gibi bir şehirde de böyle bir olay oldu. Her an her yerde her  şey olabilir. Dolayısıyla bu tür eylemlere dünyanın topyekun sesini çıkarması  gerekiyor. Neyin, nerede olacağı hiç belli değil. Herkes şapkasını önüne koyup  düşünmeli. Kızım Elif'in ticaret hayatıyla ilgili değil, sosyal hayatıyla ilgili  düşleri vardı. Kızım lise dönemi boyunca 17-18 yaşından beri, 7-8 yıl gönüllü  olarak fakirlere yemek dağıttı. 18 yaşına girdiğinde Nijerya'ya gitti. Bir ay  oradaki insanlara Fransızca eğitimi verdi. Sosyal yönü çok güçlüydü. Gönüllü  işlerde koşturmayı severdi. Her ay kazandığı paradan Afrika'daki çocuklara eğitim  için para gönderirdi. Gözümüz gibi baktığımız çocuğumuzu topluma kazandırmak için  çaba sarf ettik. En verimli çağında demokrasi düşmanı, serseri bir kurşunla hiç  yoluna, boşu boşuna gitmiş oldu." 
 
Kızının aynı olayda yaşamını yitiren Milko Jozic ile sevgili değil  arkadaş olduğunu da söyleyen Kemal Doğan, üst üste terör saldırılarının meydana  geldiği Fransa'da güvenlik zafiyeti olduğunu düşündüklerini sözlerine ekledi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...