SETA Vakfı: Türkiye 'köprü kurucu' ülke

SETA Vakfı: Türkiye 'köprü kurucu' ülke

GÜNDEM Haberleri

Siyaset Ekonomi ve Toplum Araştırmaları (SETA) Vakfı, Türkiye'nin G20 Dönem Başkanlığını ve teşkilattaki rolünü mercek altına aldı.

HABER MERKEZİ
SETA'dan Doç. Dr. Sadık Ünay'ın kaleme aldığı analizde, Türkiye'nin G20 Dönem Başkanlığı ile birlikte ağırlığının arttığı tespiti yapıldı. Ayrıca, orta ölçekli güç olarak nitelendirilen Türkiye'nin G20'deki “gündem belirleyici ve köprü kurucu” rolüne işaret edildi. Analizdeki diğer tespitler şöyle:  
ÜLKENİN AĞIRLIĞI ARTTI
Türkiye'nin G20 dönem başkanlığı, Türk politika yapıcılarına ülkenin diplomatik ağırlığını alışılagelmiş devletlerarası diplomasi alanından ekonomik diplomasiye taşıması için yeni fırsatlar sunmuş ve küresel ekonomik yönetimin lider platformu olarak G20 aracılığıyla Türkiye'nin ağırlığını artırmıştır. Türkiye'nin bazı alanlarda mali düzenleme yapısı bazı ileri sanayileşmiş ülkelerdekinden daha sağlıklı bir hale geldi ki zaten bu küresel ekonomik krizin ardından sıklıkla dile getirilen bir gerçektir. 2008-2009 yıllarında yaşanan küresel krizin olumsuz etkisine rağmen Türkiye, Çin'in ardından en iyi krizden çıkış performanslarından birini gösterdi ve G20 içinde sağlam temellere dayanan güvenilir, saygıdeğer bir ekonomik aktör olarak konumunu muhafaza etti.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...