Rüzgâr gibi geçti

Düzenleyen:
Rüzgâr gibi geçti

GÜNDEM Haberleri

G20’nin en çok yorulanı Cumhurbaşkanı Erdoğan, en sıkılanı IMF Başkanı Christine Lagarde’nin eşi, en ilgi çeken ismi ise Kanada Başbakanı oldu.

Buket GÜVEN Antalya

Türkiye’nin başarılı bir sınav verdiği G20 zirvesi geride kalırken, hafızalara yer eden ‘en’ler konuşulmaya devam ediyor. Dünyanın odaklandığı tarihî zirveye damga vuran kare ve detaylar şöyle:
G20 Antalya Zirvesi Katılımcı tüm liderlerden tam not aldı.
ABD Başkanı Obama ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’nin US Embassy Turkey adresinden “Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Antalya ve Türkiye Halkı’na G20 Zirvesindeki mükemmel ev sahipliği için teşekkür etmek istiyorum” mesajını yazdı.
G20 Zirvesi’nin en ilgi çeken fotoğrafı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD Başkanı Obama’nın yanağını okşarmış gibi göründüğü fotoğraf oldu.
Zirvenin en ilgi çeken ismi Kanada’nın yeni Başbakanı Justin Trudeau oldu.
Golfe merakıyla bilinen Başkan Obama için Belek’te önemli hazırlıklar yapıldı. Yoğun programı sebebiyle golf oynayamayan Obama’nın, golf için tekrar Antalya’ya gelmek istediğini söylediği öğrenildi.
Zirvenin en çok yorulanı Cumhurbaşkanı Erdoğan oldu. Erdoğan 14, Başbakan Davutoğlu da 4 görüşme gerçekleşirdi. 
 Zirvedeki görüşmelere Türk heyetinden en dikkat çeken isim ise MİT Müsteşarı Fidan oldu. Daha önce çok görüntü vermek istemeyen Fidan görüşme masasında yer alarak ilk defa bu kadar basınının karşısına çıkmış oldu.
 Zirvenin en sevimlileri ise liderleri ve eşlerini Havaalanında karşılayan minikler görev gücü oldu.
Zirvenin en gülümseten fotoğrafı ise G20 liderlerinin aile fotoğrafı çekiminin sonrasında ortaya çıkan 3 kedi oldu. Kediler G20 aile fotoğrafı platformunda bir süre birlikte gezindi.
 G20’nin en sıkılanı IMF Başkanı Christine Lagarde’nin eşi Xavier Giocanti oldu. Giocanti üç gün boyunca liderlerin eşleri ile sosyal programlara katıldı.
 Zirvenin en sorulanı Başbakan Yardımcılığı görevini yürütürken Zirvenin hazırlıklarını yapan Ali Babacan oldu.

Rüzgâr gibi geçti

SPORA DEVAM
Otelin fitness salonunda görüntülenen Barack Obama’nın kulağında kulaklık ve eşofman takımıyla koşu bandında olduğu görüldü.

 

RAKAMLARLA...

25 otelde 40 bin görevli

Zirvede 25 otelde 40 bini aşkın çalışan hizmet sundu.
Zirvede otel bölgeleri iki ayrı alana toplandı. Ana bölgeye bitişik alanda bulunan 6 bin oda kapasiteli 15 otel ayrıldı. 
Zirvenin en canlısı da tv kanalları oldu. Zirve bölgesinde 60 canlı yayın aracı da hazır bulundu. 
Organizasyon süresince yapılacak canlı müzikler Paris’te yaşanan terör saldırısı nedeniyle iptal edildi. 
Zirvenin en tedbirlisi ise sağlık görevlileri oldu. Bölgede 8 motosikletli ambulansa ek olarak 68 kara ambulansı bölgede sağlık hizmeti sundu. 
Türkiye, zirvenin tanıtımı için 4 tanıtım filmi çekti.

Yemek ABD’den meyve ve sebze Türkiye’den

G20 için 550 kişilik heyetiyle gelen ABD Başkanı Obama için alınan güvenlik tedbirleri Hollywood filmlerini aratmadı. Kalacağı otele, günlerce önce ABD’den getirilen 7 tır dolusu güvenlik ekipmanı yerleştirildi. 3 eğitimli köpek de sürekli olarak bomba ve kimyasal araması yaptı. Otelde 32 oda tamamen boşaltılarak, Pentagon bağlantılı sistem odaları oluşturuldu. Dairenin camlarının arkalarına kurşun geçirmez özel cam paravanlar yerleştirildi. Türk Telekom 500 Megabit Metro Ethernet internet hattı ayrıca 150 telefon hattı tahsis etti. Beyaz Saray’dan da Başkan’ın sevdiği kanallardan oluşan özel kanal sıralamalı tv sistemi getirildi. Obama’nın kalacağı odadaki yatak takımları kullanımdan üç gün önce ABD ekibine teslim edildi. Başkan banyosunda otelden herhangi bir malzeme kullanmadı. Odadaki tüm ıslak zeminler için kaydırmaz özel paspaslar talep edildi. Başkan’ın çamaşırları da otel çamaşırhanesinde yıkanırken başında özel kahyalar bekledi. Obama’nın yemeğini ABD’den gelen 2 aşçı ve özel kahyalardan oluşan ekip yaptı. Obama’nın yemek malzemeleri ABD’den getirildi, sadece taze sebze ve meyve Türkiye’den temin edildi. 

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...