Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Onlar bana ihanet etti"

Düzenleyen:
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Onlar bana ihanet etti"

GÜNDEM Haberleri

Katıldığı televizyon programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Paralel Yapı'yla ilgili "Onlar Tayyip Erdoğan'a ihanet ettiler. Ben ise milletin hakkını onlardan geri alma mücadelesini veriyorum" dedi.

Erdoğan, ATV ve A Haber ortak yayınına katılarak, gündeme ilişkin soruları cevapladı. 

Seçimden sonra böylesi bir canlı yayında milletle bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Erdoğan, seçimden sonra gerçekleştirdikleri G20 Liderleri Zirvesi'nin kendilerine ayrıca bir mutluluk verdiğini anlattı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Zira dünyanın gayri safi milli hasılada yüzde 85'ini teşkil eden, aynı zamanda temsil eden ve nüfus itibarıyla da yüzde 75'ini temsil eden ülkeler buradaydılar. Bu ülkelerle bir arada olduk. Davet ettiğimiz ülkelerin liderleriyle, aynı zamanda uluslararası kurumların başkanlarıyla, koordinatörleriyle bir arada olduk ve gerçekten dolu dolu bir 3 gün şahsım geçirdi ama tabii arkadaşlarımın oradaki çalışma süreçleri daha da fazlaydı" diye konuştu.

"Size göre 1 Kasım'da sandıktan çıkan mesaj neydi?" şeklindeki soru üzerine Erdoğan, 7 Haziran ile 1 Kasım arasındaki farkın iyi analiz edilmesi gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
 
7 Haziran'la 1 Kasım arasındaki farkı iyi analiz etmek lazım. 7 Haziran'da koalisyon sonucu çıkıyor ama bu koalisyon nasıl olacak. Koalisyon bir kültürdür. Batıdaki bu kültür dışarıya olumsuz yansımıyor ama yaptığımız görüşmelerde liderler "siz iyi bir ivme yakalandınız" diyorlar. Bunlarda koalisyon kültürü olsuğu halde bunu böyle ifade ediyorlar. Koalisyon dönemlerinde Türkiye hep geriye gitti. Bizimle tek partili iktidar dönemini yakaladık. 3 Kasım 2002'deki bütün parametlereleri masaya yatırın. Türkiye neredeydi, şimdi nere ye geldi? Koalisyon görüntüsü bir anda ülkemizde bir duraksama havası estirdi. Yapılan koalisyon görüşmelerinde de belli ki bazı dayatmalar çıktı ki bir neteiceye ulaşmadı. Demekki parlemento bu işi kendi içerisinde çözemedi, biz de bu işi en iyi çözecek yere gittik. Milletin tercihi yeniden güven ve istikrar oldu. Ben de partimizi bıraktığımda yüzde 49 civarındaydı, milletimiz yine böyle bir tabloyla istikrar güven ortamını seçti. Milletimiz ve ülkemiz için hayırklı olsun diyorum. Dünya ülkelerinin Türkiye'ye bakışı değişti. Bunu G20'de de gördük. 
 
YENİ KABİNE
 
Sayın Başbakan çalışmalarını yapar. Bize de çalışmalarını sunar. Burada bir Cumhurbaşkanı olarak benim de tek derdim geleceğe yönelik başarılı bir kabine oluşmasıdır. Cumhurbaşkanı başka telden çalarsa, başbakan başka telden çalarsa biz bir netice alamayız. Şuanda kendileri çalışmalarını yapacaklar, kendileri de ifade ettiler. Kısa zamanda kabine oluşacaktır. Pazartesi Meclis Başkanlığı seçimi de yapıldıktan sonra yürütmenin çalışmaları hızlanacaktır. 
 
YENİ ANAYASA VE BAŞKANLIK SİSTEMİ
 
Ben şuna inanıyorum, eğer Meclis'ten geçerse milletimiz referandumda bunu onaylayacaktır. Sadece ana muhalefet partisinin vereceği destekle bile milli iradenin temsilcileriyle bu iş parlementoda çözülür. Giderse bile ben milletime güveniyorum, onaylayacaktır. Ben başkanlık konusunu gündeme getiriyorum, getireceğim de. Bunu bırakalım milletimiz tartışsın, akademisyenler tartışsın. Bundan çekinmeye gerek yok. Sorunların altında aslında bir sistem problemi var. Sanki bu "Erdoğan'ın şahsi meselesi" diye görüyorlar. Bu benim şahsi meselem değil, bu milletimin meselesidir. Milletimin önüne götürelim, ne derse millet "baş göz üstüne" diyelim. Dünya istikrara giden yol nerededen geçiyorsa, bunlara bakıyor. Yeni anayasayı millete sunma zamanı gelmiştir. 
 
G20 ZİRVESİNİN ARDINDAN
 
Bütün personelimize teşekkür ediyorum, adeta yorulmak bilmediler. G20'de bunu gördüğüm için çok mutlu oldum. Bir defa dünya ülkelerinin Türkiye'ye bakışındaki hava farklılaştı. Bir tarafta o G20'deki başarıyı gördüler, o organizasyondaki başarıyı gördüler. Bundan dolayı hem tebriklerini yaparken bir taraftan da bu seçim neticesiyle ilgili olarak bunu bütünleştirdiler. Bir tebrik yaptılar ve Türkiye'nin dünyadaki belirleyici rolü G20'de çok daha öne çıkmış oldu. Bütünüyle ele aldığımız zaman 40 bin civarında hizmet veren insan vardı. Bunları yapmak kolay değildi. Dünyayı dolaştığımız için nerede ne var bunları iyi biliyoruz. Bizim hizmet sektörümüz bu işte çok çok iyi. Biz Azerbaycan'ı ev sahibi olarak daver ettik, kendilerinin de katkıları oldu. Bu toplantıları sağlıklı bir şekilde geçirdik. 
 
PARİS TERÖR SALDIRISI 
 
Tamam Fransa'daki kınandı eyvallah da Ankara'da aynı şekilde kınanıyor mu acaba? Ankara'da patlama olduğu zaman "Katil Beştepe" dediler, Paris'ten sonra böyle bir şey duydunuz mu? Ben o gün Antalya'dan hemen sayın Hollande'ı aradım, kendisine geçmiş olsun dedim. Teröre karşı dayanışma içinde olmalıyız. 
 
SOKAĞA ÇIKMA YASAKLARI 
 
Fransız vatandaşı sokağa çıkma yasağıyla ilgili "devlet benim güvenliğim için bu yasağı aldı" diyor, ama bizimkiler maalesef. Bugün Nusaybin'de kanallara yerleştirilen bombalar patlatıldı. Kesinlikle terörün estirildi bölgelerde devletimiz sonuç alana kadar devam edecek. Hangi ilçe olursa olsun sokağa çıkma yasağı ilan edilen yerde sonuç alınana kadar ara verilmeyecek. Bunların üzerine acıyarak giderseniz vatandaş devlete güvenmez. Bu güveni vatandaşımıza vermemiz lazım. 
 
YUNANİSTAN MİLLİ MARŞININ ISLIKLANMASI
 
Birkaçyüz kendini bilmez ıslıklamaya başlıyor. Biz bir milletin milli marşının ıslıklanmasına tahammül edilemeyecek bir millet değiliz. Kaldı ki bir dostluk maçı yapıyoruz ve onlar misafir. Bu tür şeylerde asla duygusallığa yer olamaz. Bunları yanlış buluyorum, bunları yapanlar da sadece nefislerini tatmin etmiştir. 
 
"AB ÜLKELERİ YETERİNCE BİLGİ VERMELİ"
 
Türkiye'de şuanda DAEŞ militanı yok diye bir iddiada değiliz. Avusturya'dan, Fransa'dan, Almanya'dan Suriye'ye giden yabancı savaşçılar var. Biz MİT olarak diğerlerine göre daha hızlı çalışmalar yaptık. Bugün İstanbul'da DAEŞ'in çok önemli bir elemanı yakalandı. Bu kadar hassız bu işte. Turistik giriş çıkışı engelleyebilir miyiz? Ondan sonra da "Seyahat hürrüyeti Türkiye'de yasaklanmıştır" diye bağıracaklar. AB üyesi ülkeler yeterince bilgiyi aktarırsa Türkiye daha iyi çalışmalar yapacaktır. 
 
Ülkemizin yönetimine karşı içerinden çok ciddi bir saldırı var. Milletimizin feraseti bunlara fırsat vermkeyecektir. Yeni kabineyle birlikte icraat, icraat, icraat...  
"IŞİD DEMEYİN"
 
Ben daha önce de söylemiştim, IŞİD demeyin, Irak Şam İslam Devleti tabiri yanlıştır. İslam'a terörü yakınlaştıramazsınız. Sayın Obama da bunu yakalamış vaziyette. Bir de koalisyon güçleri olarak beraber hareket ediyoruz. Aynı şeyi sayın Putin'le de görüştük. Bu çalışmalara ara veremeyiz. 
 
SAVUNMA SANAYİSİNDE YATIRIMLAR

İhraç eder duruma gelmeyeceğiz anlayışını ben Türkiye olarak kabul etmiyorum. Biz şuanda füze üretimi yapıyoruz faat menzil konusunda istediğimiz noktada değiliz. Hem milli olsun hem yerli olsun diyoruz. Belli bir süre birileriyle ortaklık yaparsan burada kıskançlık olmazsa sorun olmaz.

'ONLAR BANA İHANET ETTİ'
 
Şu anda orada bir hukuk bürosu ile hükümet, devlet olarak çok ciddi bir anlaşmamız var. Öyle zannediyorum ki, çok kısa bir zaman içinde neticesini vermeye başlayacak. Burada şu anda açıklamam doğru değil. Attığımız bazı özel adımlar var ki, bu adımlar da onlara çok daha farklı herhalde geleceği yaşatacak. Şunu bir defa çok açık net söylemem lazım. Şahıs olarak onlar beni çok iyi tanıyor ama ben de onları çok iyi tanıyorum. Onlar Tayyip Erdoğan'a ihanet ettiler, ben onlara ihanet etmiyorum. Ben sadece milletin hakkını onlardan geri alma mücadelesini veriyorum. Bu ülkenin hakkını onlardan geri alma mücadelesini veriyorum. Yalnız dahi kalsam sonuna kadar bunu sürdüreceğimi söyledim. Bu bütün mücadeleyi dikkat ederseniz, hukuk içerisinde sürdürüyoruz. Yalnız dahi kalsam sonuna kadar mücadelemi sürdüreceğim. Devlete ciddi yerleşimler olmuş. Muhalefetle el ele de adımlar atılabilir. Bu adımlar atılsın ki süratle çöcüme kavuşsun. ABD'de ciddi paralar söğüşlüyorlar. Hukuki anlamda ciddi çalışma yapılıyor. Oraya doğru işleyen çok ciddi birzekaları var. ABD'de mafya yapılanmasına gidilmiş. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...