Dünya, terör örgütü DAEŞ’e karşı birleşti

Düzenleyen:
Dünya, terör örgütü  DAEŞ’e karşı birleşti

GÜNDEM Haberleri

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), Fransa’nın terör örgütü IŞİD ile mücadelede gösterilen çabaların iki katına çıkarılması ve operasyonlara katılan ülkelerin birlikte hareket etmesini içeren karar tasarısını oy birliğiyle kabul etti.

Kararda, DAEŞ’in, Tunus, Ankara, Beyrut ile Paris’teki katliamları ve Rus uçağının düşürülmesi eylemleri kınandı. DAEŞ’in uluslararası barış ve güvenliğe tehdit oluşturduğu vurgulandı. Türkiye, Rusya, Fransa, Tunus ve Lübnan başta olmak üzere DAEŞ saldırılarından zarar gören bütün ülkeler ve halklara başsağlığı dilenen kararda, BM üyesi ülkelerin imkan ve yetenekleri ölçüsünde Suriye ile Irak’ta, DAEŞ ile savaştaki çabalarını iki katına çıkarmaları, ortak hareket etmeleri, yabancı militanların bölgeye giriş çıkışlarının, mali kaynak sağlanmasının engellenmesi istendi. Kararı değerlendiren, İngiltere Başbakanı David Cameron, “Dünya bugün DAEŞ’e karşı birleşti. Uluslararası toplum bir araya geldi ve her ülkeden, her dinden insanları tehdit eden bu şerri yenmeye karar verdi” dedi. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...