Ve Putin konuştu, işte o açıklamalar!..

Düzenleyen:
Ve Putin konuştu, işte o açıklamalar!..

GÜNDEM Haberleri

Türkiye'nin sınır ihlali yapan Rus uçağını düşürmesinin ardından Putin ilk kez konuştu, işte o açıklamalar...

Putin, olayın Türkiye - Rusya ilişkileri arasında ciddi sorunlara sebep olacağını belirterek, düşürülen uçağında Türkiye sınırına 4 km uzaklıkta olduğunu iddia etti... Rus uçağının düşürülmesinin ardından Rusya Devlet Başkanı Putin'den açıklamalar geldi. Putin, "Rus uçağının vurulmasını sırtımızdan bıçaklanmak olarak yorumluyoruz" dedi. Putin, "Uçak düşürme olayının Rusya-Türkiye ilişkileri açısından ciddi sonuçları olacaktır" diye konuştu.

PUTİN'İN AÇIKLAMALARI ŞÖYLE
Rus uçağının Suriye’de düşürülmesi olayı terörle mücadele çerçevesinin dışına çıkıyor. Sırtımızdan bıçaklandık" diyen Putin'in konuşmasından öne çıkan bölümler şöyle:
 -Rus uçağı ve pilotları, Türkiye için hiçbir şekilde tehdit teşkil etmedi. Bu çok açık.
-Suriye’de düşürülen Rus uçağı, IŞİD’le savaş görevini yerine getiriyordu. Teröristlere önleyici vuruşlar gerçekleştiriyordu.
-Savaş uçağı Türk sınırına 4 kilometre uzaklıktaydı.
-Türkiye, Rusya’nın ABD ile bu tür olayların önlenmesi konusunda anlaşma imzalamış olmasına karşın Rus uçağını vurmuştur.
-Uçağın düşürülmesinin Türk-Rus ilişkilerine ciddi sonuçları olacaktır.
-Rusya, Türkiye’ye sadece komşu olarak değil, aynı zamanda dost bir ülke olarak yaklaşmıştır. Böyle bir adım kimin işine yarardı bilemiyorum ama bizim buna ihtiyacımız yok.
-Türkiye, Rus uçağının düşürülmesinden sonra acilen Rusya ile iletişim kurmak yerine, sanki uçağı Rusya düşürmüş gibi NATO’ya başvurdu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...