HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Krizleri 'Uluslararası Genelkurmay' çözer

Düzenleyen: /
Krizleri 'Uluslararası Genelkurmay' çözer
Çağrı Erhan, Haber

GÜNDEM Haberleri

Erhan, yaşanacak benzer bölgesel krizlere müdahale aracı olarak “uluslararası genelkurmay karargâhı” kurulması teklifinde bulundu.

Damla Peker ANKARA 
Rusya ile uçak krizi karşılıklı restlerle derinleşirken Kemerburgaz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çağrı Erhan, yaşanacak benzer bölgesel krizlere müdahale aracı olarak “uluslararası genelkurmay karargâhı” kurulması teklifinde bulundu. 1945 tarihli Birleşmiş Milletler Anlaşması’nın 47’nci maddesinde böyle bir karar olduğunu vurgulayan Erhan, ancak Soğuk Savaş sonrası bunun uygulanamadığını hatırlattı. Erhan, “Soğuk Savaş biteli 25 yıl oldu, ancak bölgesel krizler sürüyor.  Bazı devletler kendi başlarına hareket ederek BM Güvenlik Konseyi kararına uygun davranmıyor. Bu, daha büyük krizlere sebep oluyor. Bu tür krizlere müdahale etmek için uluslararası genelkurmayın derhal oluşturulması ve burada askeri operasyonlar konusunda ortaklaşa hareket edilmesi gerekir” dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...