Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Türk komutanlar öldürülen Rus pilotu böyle uğurladı!

Düzenleyen:
Türk komutanlar öldürülen Rus pilotu böyle uğurladı!

GÜNDEM Haberleri

Türkiye'nin Suriye sınırında düşürdüğü Rus savaş uçağının pilotu Oleg Peşkov'un cenazesi, Ankara'da düzenlenen askeri törenle Rusya'ya gönderildi.

Öldürülen asker için ilk tören GATA'da yapıldı. Pilotun cenazesi GATA'da saat 09.40'ta Garnizon Komutanı, GATA Komutanı, Rusya Federasyonu Büyükelçisi, Savunma, Hava ve Kara Ataşeleri ile Türk Silahlı Kuvvetlerinden bir heyetin katıldığı askeri ve dini törenle hastaneden alındı. Pilot Peşkov'un cenazesi daha sonra, Esenboğa Havalimanı'na gönderildi. Cenaze burada protokolle karşılandı. Cenaze, Garnizon Komutanı başkanlığında Türk Silahlı Kuvvetlerinden bir heyet ile Rusya Federasyonu Büyükelçisi, Savunma Hava ve Kara Ataşelerinin katıldığı askeri tören sonrasında saat 10.45'te Moskova'ya gönderildi.
Türk komutanlar öldürülen Rus pilotu böyle uğurladı!

Rus savaş pilotuna ilişikin fotoğrafların TSK tarafından yayınlanmasının ardından Rusya'da gazeteciler bu durumu Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov'a sordu. Gazetecinin, "Cesedin Moskova’ya teslim edilmesi, Ankara’nın Rusya ile ilişkileri düzeltme çabası olarak görüyor musunuz?" şeklindeki sorusuna Peskov'un yanıtı tek cümleyle oldu.Peşkov’un cenazesinin Rusya'ya teslim edilmesi ile ilgili açıklamayı reddeden Peskov, "Henüz bu konuda herhangi bir yorumda bulunmak istemiyorum" şeklinde konuştu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...