Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Tahir Elçi'nin öldürülmesinde çarpıcı gelişme, belli oldu!

Düzenleyen:
Tahir Elçi'nin öldürülmesinde çarpıcı gelişme, belli oldu!

GÜNDEM Haberleri

Tahir Elçi cinayetinde ikinci şüphelinin de kimliği tespit edildi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Diyarbakır'daki saldırı sonucunda öldürülen Tahir Elçi'nin eşini de ziyaret etti. 

Bozdağ'ın açıklamalarından satır başları: 

Diyarbakır'da bugün ayrıca baromuza gideceğiz. Hem başsavcımızdan hem valimizden detaylı bilgi alma imkanım oldu. Olayın olmasının hemen arkasından gerekli güvenlik tedbirleri alındı ve yaralılar ile Tahir Elçi'nin ve polislerimizin cenazesi hastanelere intikal ettirildi. Olay yerinin güvenliği için de tedbirler alındı. Uzman kişiler olay yerine gelerek incelemeye başladılar. Otomatik silahlarla saldırıya uğradılar. Olay yerinde işlem yapılması imkansız hale geldiği için olay yerinden ayrıldılar. 

83 DELİLDEN 43'Ü TOPLANDI
Ertesi gün de saldırılar gerçekleşti ve işlem yapılamadı. Dün sabah yine Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcımız, ekipler olay yerine geldiler. Olay  yerinde 85 noktada delil tespiti yapıldı. 83 delilden 43'ü toplandı. Yine sokak arasından terör örgütü mensuplarınca ateş sonucu kısa süreli çatışma çıktı. Tutanak tutulmak suretiyle olay yerinden ayrıldılar. 

Bozdağ, olay yerinin krokisinin çizildiğini ve bölgedeki tüm kameralarında incelemeye alındığını belirtti. Bozdağ, deliller arasında deforme olmuş mermi çekirdeği ve teröristlerden düşen bir silahın olduğunu da söyledi. Bazı çevreler olayın hemen ardından devleti suçlamaya başladığını da hatırlatan Bozdağ, ''Devletin yaptığını kim söylüyorsa elindeki bilgileri getirsin versin'' dedi.
 

Öte yandan Diyarbakır'da düzenlediği basın toplantısının ardından çıkan çatışmada başından tek kurşunla vurulan Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesiyle ilgili yürütülen soruşturmada ikinci şüphelinin de kimliği tespit edildi.CNN Türk ekranlarında, olay yerinden gelişmeleri aktaran DHA Diyarbakır Muhabiri Felat Bozarslan, "Soruşturmayla ilgili yeni olarak söyleyebileceğimiz tek bilgi, güvenlik kaynakları ikinci şüphelinin yani araçtan ikinci çıkan şüphelinin de kimliğini tespit etti. Bu kimlik bilgisi henüz açıklanmadı ancak şüphelinin, kaçan ilk şüphelinin bir yakını olduğu ve birlikte hareket ettikleri bilgisine ulaştık." dedi.

"ADLİYEDE KRİZ MERKEZİ OLUŞTURULDU"
Bozarslan'ın soruşturmayla ilgili açıklamalarının devamı şöyle:
"Olayla ilgili soruşturma devam ediyor. Bunun için Diyarbakır Adliyesi'nde bir kriz merkezi de oluşturuldu. Dün bölgede tespit edilen ve numaralandırılan 83 parça delilden 43'ü toplanmıştı. Bu 43 parça delil de Diyarbakır Kriminal Laboratuvar'ında inceleniyor. Bu kriminal inceleme sonucunda Tahir Elçi'yi vuran fişeğin çekirdeğinin toplanan deliller arasında olup olmadığı tespit edilecek. Ancak güvenlik kaynakları şu ana dek herhangi bir tespitin yapılamadığını söylüyor.
Dün olay yerinde yapılan inceleme esnasında bölgedeki tüm kamera görüntüleri de toplandı. O görüntüler de inceleme altında."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...