Diyarbakır'da çatışma çıktı!

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Diyarbakır'da çatışma çıktı!

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Bu sabah saat 05:00'da yeniden sokağa çıkma yasağının ilan edildiği Diyarbakır'ın sur ilçesinde çatışma çıktı...

Sur İlçesi'nde hendekleri kapatmak, barikatları kaldırmak ve PKK'lıları etkisiz hale getirmek için düzenlenen operasyonda PKK'lılarla çatışma çıktı. Çatışmada 1 polis memuru hafif yaralandı. Sur'da operasyon devam ederken, silah ve patlama sesleri duyuldu. Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinde bugün sabah saatlerinde bir kez daha sokağa çıkma yasağı ilan edildi. 6 mahalleyi kapsayan yasakla birlikte operasyonun düğmesine basıldı. Şiddetli çatışmaların yaşandığı ilçedeki operasyona, Türkiye'nin farklı illerinden Diyarbakır'a sevk edilen çok sayıda terörle mücadele ve özel harekat polisleri katılıyor. Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesinin ardından ilan edilen sokağa çıkma yasağının Pazartesi günü sabah saatlerinde kaldırıldığı Sur ilçesinde bugün bir kez daha sokağa çıkma yasağı ilan edildi. İlçe Kaymakamlığı, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, 15 mahallelinin bulunduğu ilçenin Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz ve Savaş mahalleleri ile Gazi Caddesi'nde bugün saat 05.00'ten ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini duyurdu. 
Bununla birlikte, ilçede daha önceden planlanan ve başta Ankara, İstanbul, Siirt, Erzurum ve Erzincan olmak üzere Türkiye'nin çeşitli illerinden sevk edilen çok sayıda özel harekat ve terörle mücadele polisinin katılımıyla operasyon başlatıldı. İlçede, operasyon çerçevesinde hendek ve barikatların yoğunluklu olduğu sokaklara giren güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında şiddetli çatışmalar yaşanırken, silah ve patlama sesleri kent merkezinden bile duyuluyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...