Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

NATO gemileri Marmara'da

Düzenleyen: / Kaynak: DHA
NATO gemileri Marmara'da

GÜNDEM Haberleri  / DHA

Çanakkale Boğazı'ndan bu sabah peşpeşe 3 savaş gemisi birden geçerek Marmara Denizi'ne yol aldı.

Ege Denizi'nden Çanakkale Boğazı'na saat 08.30'da giriş yapan NATO üyesi 3 farklı ülkeye ait savaş gemisi, Çanakkale önlerinden peş peşe geçti. İlk olarak saat 09.30'da Portekiz Donanması'na ait 334 borda numaralı 'NRP D. Francisco De Almeida' Çanakkale önlerine ulaştı. Ardından İspanya Donanması'na ait 103 borda numaralı 'SPS Blas De Lezo' Çanakkale önlerine geldi. Son olarak da Kanada Donanması'na ait 338 borda numaralı 'HMCS Winnipeg' Çanakkale Boğazı'na girdi. Üç gemiye de Türk Sahil Güvenlik botu eşlik etti. 

Savaş gemileri, Kilitbahir Köyü'nde dağda bulunan 'Dur Yolcu' yazısının önünden geçip, sonra da boğazda gemilerin manevra yapması en güç nokta olan Nara Burnu'nu dönerek Marmara Denizi'ne doğru yol aldı. Savaş gemilerinin 11.30'da 36 millik Çanakkale Boğazı geçişini tamamlayarak Marmara Denizi'ne açılacağı belirtildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...