Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

O ilimizde olaylar çıktı

Düzenleyen: / Kaynak: iha
O ilimizde olaylar çıktı

GÜNDEM Haberleri  / iha

Diyarbakır’da Sur ilçesine yürümek isteyen bir gruba polisin izin vermemesi üzerine olaylar çıktı.

Yenişehir ilçesinde başlayan olaylar, kentin diğer bölgelerine de yayıldı. Kentte, olaylar sürüyor. Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır İl Başkanlığı’nın çağrısı üzerine Yenişehir ilçesi İstasyon Meydanı’nda toplanan yaklaşık 500 kişilik partili, sokağa çıkma yasağının sürdüğü Sur ilçesine yürümek istedi. Ancak yolu kapatan polis, kitlenin yürüyüşüne izin vermedi. Bunun üzerine aralarında HDP eski milletvekili Sebahat Tuncel, HDP İl Eş Başkanı Ömer Önen ve DBP İl Eş Başkanı Ali Şimşek’in bulunduğu heyet, 3 kez polis yetkilileri ile görüştü. Kitle, polisin izin vermemesi üzerine burada oturma eylemi gerçekleştirdi. Oturma eylemi sürerken, kitlenin içerisinden ayrılan bir grup, Ofis semtine doğru yürüyüşe geçti. Burada grup içerisinden Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı’na (TOMA) ses bombası atıldı. Polis de gruba biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti.

Oturma eyleminin sürdüren grup ise, polisin izin vermemesi üzerine ara sokaklardan Sur ilçesine yürümek istedi. Polis, ofis semtine kadar yürüyen gruba Ekinciler Caddesi üzerinde müdahale etti. Müdahale üzerine grup ara sokaklara kaçtı. Ara sokaklara giren gruplar, buradan polise taşlarla saldırdı. Polis de gruplara müdahale ederken, olaylar kentin diğer bölgelerine yayıldı.
Kentte olaylar sürüyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: iha
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...