Boğaz'a teleferik Haliç'e yüzen otobüs

Boğaz'a teleferik Haliç'e yüzen otobüs

GÜNDEM Haberleri

Megakent'in sembollerinden Haliç'in iki yakası ağustos ayında karada ve suda giden otobüslerle birbirine bağlanacak. Asya ile Avrupa arasında teleferik hattı kurulacak.

İstanbul, yeni projelerle cazibe merkezi olmaya devam ediyor. Haliç'e yüzen otobüs getirileceği ve Mecidiyeköy'den Çamlıca'ya teleferik hattı çekileceği belirtildi. Karadan suya girerken tekerleklerini toplayan ve gemi halini alan Amfibus, Ağustos'ta hizmete girecek. Şu an Hollanda'nın Roterdam şehrinde kullanılan 47 yolcu alabilen taşıt, Sütlüce'den Eyüp'e 5 dakikada geçecek. Otobüs, Haliç'i çekim alanı haline getirecek. Amfibi otobüslerle ilgili kendilerine henüz bir teklif gelmediğini ifade eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Teklif geldiği takdirde bunun değerlendirilmesi ilgili birimlerimiz tarafından yapılacaktır" dedi. Diğer projeyi ise Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara açıkladı. Kara, İBB'nin özel bir şirketle Mecidiyeköy'den Çamlıca'ya bir teleferik projesi üzerinde çalıştığını söyledi. Kara'nın verdiği bilgiye göre ikinci safhadaBüyük Çamlıca ile Küçük Çamlıca arasında teleferik yapılacak.Boğaz'a teleferik Haliç'e yüzen otobüsBoğaz'a teleferik Haliç'e yüzen otobüsBoğaz'a teleferik Haliç'e yüzen otobüs

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...