Türkeş: Haydar Aliyev halkının önünde deniz feneri gibi parlamıştır

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
Türkeş: Haydar Aliyev halkının önünde deniz feneri gibi parlamıştır

GÜNDEM Haberleri  / Anadolu Ajansı

Başbakan Yardımcısı Türkeş, "Haydar Aliyev, dost ve kardeş Azerbaycan'ın varoluş mücadelesinde bilge liderliği, vizyoner duruşu ve uzak görüşü ile halkının önünde deniz feneri gibi parlamıştır" dedi.

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, eski Azerbaycan Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in dost ve kardeş Azerbaycan'ın varoluş mücadelesinde bilge liderliği, vizyoner duruşu ve ileri görüşlü yaklaşımıyla halkının önünde adeta bir deniz feneri gibi parladığını söyledi.

Azerbaycan'ın ulusal lideri Haydar Aliyev'in vefatının 12. yılında düzenlenen anma törenine Türkeş'in yanı sıra Azerbaycan Ankara Büyükelçisi Faik Bağırov, Azerbaycan -Türkiye Dostluk Grubu Başkanı Necdet Ünüvar ve üst düzey yetkililer katıldı. Aliyev'in Ankara'daki anıtına yürüyüşle başlayan tören, çelenk ve karanfil bırakılmasının ardından iki ülkenin milli marşlarının okunması ve üst düzey konukların Haydar Aliyev anısına konuşma yapmasıyla devam etti.

Türkeş, törende yaptığı konuşmada, Aliyev'in basiretli ve dirayetli politikalarıyla Azerbaycan'ın içinde bulunduğu zor ve meşakkatli dönemi geride bıraktığını ve 21. yüzyılın başında bölgesi ve uluslararası toplumda önemli bir yer edindiğini dile getirdi. Türkeş, "Hepimizin malumudur ki Haydar Aliyev, dost ve kardeş Azerbaycan'ın varoluş mücadelesinde bilge liderliği, vizyoner duruşu ve uzak görüşlü yaklaşımıyla halkının önünde adeta bir deniz feneri gibi parlamıştır" dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...