İşte Davutoğlu’nun çantasındaki 4 teklif!

Düzenleyen: / Kaynak: Yenişafak
İşte Davutoğlu’nun çantasındaki 4 teklif!

GÜNDEM Haberleri  / Yenişafak

Başbakan Davutoğlu, Bulgaristan ve Belçika ziyaretlerinin ardından yeni anayasa için muhalefet liderlerinin kapısını çalacak.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, yarın Bulgaristan'a giderek temaslarda bulunacak. Perşembe günü ise Belçika'nın başkenti Brüksel'de yapılacak AB Liderler Zirvesi'ne katılacak. Davutoğlu, Bulgaristan ve Belçika temaslarının ardından, önümüzdeki günlerde muhalefet liderlerinden randevu talep edecek ve liderleri ayrı ayrı ziyaret edecek. Muhalefetle yapacağı görüşmelerde Davutoğlu, TBMM çalışmalarının hızlandırılması ve muhalefetin etkin denetiminin sağlanması için Meclis İç Tüzüğü'nde değişiklik önerecek. Tüm toplumu kucaklayan bir anayasa için destek arayacak başbakan, liderlere kısa, orta ve uzun vadeli reformlarla ilgili yeni dönemde yapmak istediklerini anlatacak.

ORTAK KOMİSYON YENİDEN

Davutoğlu'nun muhalefet ziyaretlerinde en önemli gündem maddesi yeni anayasa olacak. Tüm siyasi partilerin seçim vaatlerine giren şekliyle, 'Türkiye'nin katılımcı, çoğulcu, özgürlükçü, demokratik ve sivil bir anayasa' beklentisini hatırlatacak olan Davutoğlu, yeni anayasanın uzlaşıyla çıkarılması noktasında destek arayacak. “Referansımız Birinci Meclis'teki birlik ve beraberlik olsun” mesajı verecek başbakan, yeni anayasanın hazırlanması için muhataplarına ortak komisyon kurulmasını teklif edecek. Davutoğlu, bu teklifin kabul edilmemesi halinde şimdiye dek üzerinde uzlaşılan maddelerin TBMM'den geçirilmesini önerecek; ayrıca, anayasa konusunda katkı sağlayacak partilerle yola devam edileceğini vurgulayacak.

MİLLİ KONULARDA NET TAVIR

Davutoğlu, yeni dönemde genel kurul çalışmalarının hızlandırılmasını da isteyecek. Bu doğrultuda iç tüzük değişikliği teklif edecek. Davutoğlu ayrıca, planlanan reformların hızla hayata geçirilmesi için uzlaşı arayacak. Davutoğlu, kısa, orta ve uzun vadeli reformlarla ilgili yapmak istediklerini muhalefet liderlerine anlatacak. Bu reformların çoğunun toplumun ve muhalefetin destek verdiği önerilerle oluşturulduğunu vurgulayacak, reformların hayata geçirilmesinde de aynı uzlaşmanın sağlanması temennisini dile getirecek. Davutoğlu'nun çantasındaki son başlık ise 'milli konularda birlik'. Gerginleşen siyasi havanın yumuşatılması ve milli konularda birlikte hareket edilmesi için Davutoğlu, muhalefet partilerinden net tavır alınmasını isteyecek.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Yenişafak
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...