Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Şırnak'ta 23 terörist öldürüldü

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
Şırnak'ta 23 terörist öldürüldü

GÜNDEM Haberleri  / Anadolu Ajansı

Şırnak'ın Silopi ve Cizre ilçelerinde düzenlenen operasyonlarda 23 terörist öldürüldü.

Şırnak'ın Silopi ve Cizre ilçelerinde bölücü terör örgütüne yönelik iki gün önce başlatılan operasyonda şu ana kadar 23 terörist etkisiz hale getirildi. AA ekibi, Türk Silahlı Kuvvetleri ve polis unsurlarının Silopi ve Cizre'de bölücü terör örgütüne yönelik düzenlediği operasyonu görüntüledi.
Teröristlerin yakalanması, el yapımı patlayıcı, bomba ve mayınlarla tuzaklanmış hendek ve barikatların bertaraf edilmesi için başlatılan operasyon güvenlik güçleri tarafından titizlikle yürütülüyor. Silopi'deki operasyona "Şehit Polis Muhammet Onur" adı verilirken Cizre'deki operasyon "Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Burak Demir" olarak adlandırıldı. Güvenlik güçleri iki operasyonda şu ana kadar biri Silopi'de, 22'si Cizre'de olmak üzere 23 teröristi etkisiz hale getirdi.

BARİKATLAR İMHA EDİLİYOR
Sokağa çıkma yasağının devam ettiği Silopi'de güvenlik güçleri operasyonlarını sürdürüyor. Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının yanı sıra polis özel harekat birimlerinin de katıldığı operasyonda teröristlerce tuzaklanan barikatlardan bazıları imha edildi. Bu arada Nuh Mahallesi'nde güvenlik güçlerine bombalı saldırı düzenlendi. Teröristlerin yola döşediği bombanın zırhlı araç geçtikten sonra patlaması sonucu can kaybı yaşanmazken çevredeki araç ve evlerde hasar meydana geldi.
Güvenlik güçleri, teröristlerin bulunduğu bazı yerlerde kontrolü sağlarken ilçedeki hareketlilik devam ediyor.

CİZRE'DE SİLAH SESLERİ
Teröristler ile güvenlik güçleri arasındaki çatışmalar sokağa çıkma yasağı bulunan Cizre'de de sürüyor.
Çatışmalar bazı mahallelerde yoğunlaşırken ilçeden zaman zaman silah ve patlama sesleri geliyor, bazı noktalardan duman yükseliyor. Terör eylemleri nedeniyle birçok kişinin evlerini terk etmek zorunda kaldığı ilçede teröristler, vatandaşların ilçeyi terk etmelerine engel oluyor. Terör örgütü üyeleri, ilçeden giden bazı ailelerin evlerini ise ateşe veriyor.
Çatışmaların devam ettiği ilçede teröristler, ilçe emniyet müdürlüğünün ek hizmet binasına roketatarlı saldırı düzenledi. Roketin binaya isabet ettiği saldırıda maddi hasar meydana geldi.

SAĞLIK HİZMETLERİNDE AKSAMA YOK
Sokağa çıkma yasağının uygulandığı söz konusu iki ilçede sağlık hizmetlerinde ise bir aksama yaşanmıyor. Cizre'de evlerinden özel araçlarla alınan diyaliz hastalarının tedavileri Cizre Devlet Hastanesinde devam ederken hastanede ameliyatlar da sürüyor. Hamilelerin kontrol altında tutulduğu hastanede acil sağlık hizmetleri de karşılanıyor.
Cizre Devlet Hastanesi Başhekimi Mehmet Hidayetullah Erzen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hastanede sağlık hizmetleri verilmesi konusunda eksiklerinin olmadığını belirtti.
Gerekli ihtiyaçları temin ettiklerini ve il dışından da takviye ekiplerin geldiğini aktaran Erzen, "Diyaliz hastalarımızın nakilleri yapıldı. Şu anda 22 diyaliz hastasının tedavisine devam edilmektedir" diye konuştu.

HASTANEYE ROKET İSABET ETTİ
Hastanede hamilelerin kontrollerinin de gerçekleştirildiğini aktaran Erzen, sağlık hizmetlerini vermeyi sürdürdüklerini aktardı. Hastane çevresinde gerekli güvenlik önlemlerinin alındığını ifade eden Erzen, teröristlerce atılan bir roketin hastane duvarına bir isabet ettiğini söyledi. Akşam saatlerinde gerçekleşen bir başka saldırıda ise hastanenin ikinci katına roket isabet etti. Teröristlerin roketli saldırısı sonucu hastanede hasar meydana geldi.

Öte yandan ilçede elektrik ve su konusunda da sıkıntı yaşanmıyor. Tüm evlere elektrik ve su verilmeye devam ederken cep telefon hatları da çalışıyor. Cizre Kaymakamlığınca özel izin verilen bazı fırın ve marketler hizmet vermeyi sürdürürken nöbetçi eczaneler de görev yapıyor.
Silopi'deki sağlık hizmetlerinde de bir aksama yaşanmıyor. Silopi Devlet Hastanesi de hastalara hizmet vermeyi sürdürürken ihtiyacı olan hastalar evlerinden alınarak hastaneye getiriliyor. Güvenlik güçlerinin hastane çevresindeki önlemleri ise sürüyor.

VALİ SU: 'ÇALIŞMALAR TİTİZLİKLE SÜRDÜRÜLMEKTE'
Şırnak Valisi Ali İhsan Su, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iki ilçedeki operasyonların devam ettiğini belirtti.
Operasyonların vatandaşların huzur ve güvenliğini bozan, can ve mal güvenliğini tehdit eden bölücü terör örgüt üyelerine yönelik sürdüğünü aktaran Vali Su, "Roket, patlayıcı ve uzun namlulu silahlarla saldıran bölücü terör örgütü mensuplarının yakalanmasına ve bölücü terör örgütü mensuplarınca el yapımı patlayıcı, bomba, mayın düzenekleri yerleştirilerek oluşturulmuş hendek ve barikatların bertaraf edilmesine yönelik güvenlik kuvvetlerimizce yapılan çalışmalar titizlikle sürdürülmekte olup, bu çerçevede vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği için sokağa çıkma yasağı devam etmektedir" diye konuştu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...