Bakan Ala'dan önemli açıklamalar

Düzenleyen:
Bakan Ala'dan önemli açıklamalar

GÜNDEM Haberleri

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Anadolu Ajansı Editör Masası'nda gündemi değerlendiriyor.

Terör örgütü DAEŞ ile mücadele konusunda, Suriye'de terörist faaliyetlere katılacakları değerlendirilen 123 ülkeden 33 bin 746 kişiye Türkiye'ye giriş yasağı konduğunu ifade eden Ala, "O isimler Türkiye'ye geldiğinde ülkeye giremiyorlar. Ülkelerle istihbarat ve görüş alış verişinde bulunduk. Bir de Türkiye'de yakalananlar var. 89 ülkeden 2 bin 783 kişi Türkiye'de yakalandı ve sınır dışı edildi" dedi.

Doğu ve Güneydoğu'da süren operasyonlar kapsamında güvenlik güçlerine ateş açılan yerle alakalı bir arama yapmak için güvenlik güçlerinin gittiği evde HDP Milletvekili Ferhat Encü, polisleri eve almamak için direniş gösterdi, zorluk çıkardı. Polislere, "Bana vekil bey, Ferhat bey diyeceksiniz" diyen Encü polislerin elinde arama kağıdı olmasına rağmen eve sokmamak için direndi. İşte bu görüntüler İçişleri Bakanı Ala'ya soruldu. Ala, "Milletvekili milletin sorunlarını çözmek için vardır. Görevleri budur. Polis orada terörist faaliyetleri sonlandırmak için var. Normal mantıkta bu vekilin polisle iş birliği yapması gerekir. Oradaki evlerde arama yapılacak mı yapılmayacak mı buna yargı karar verir. Bir vekilin olması gereken yer meclis, özgürlüklerin, vatandaşların hukukunu savunmak. Teröristlere karşı oradaki çocukların eğitim hakkını savunmak, esnafa sahip çıkmaktır, vatandaşın yürüme hakkını savunmaktır.

İçişleri Bakanı Ala ayrıca, bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarda, 862'si ağır ve uzun namlulu olmak üzere 2 bin 240 silah yakalandığını, yaklaşık 10 ton patlayıcı ile 10 bin adet molotofkokteyli ele geçirildiğini söyledi.


KARARI YARGI VERİR
Bütün güvenlik birimleri birlikte vatandaş üstünde baskı kuran terör örgütüne karşı operasyon yapıyor.Normalde milletvekili ile polisin işbirliği yapması gerekir.Arama kararını verecek olan yargıdır.O da arama kararı vermiş.

TERÖR ÖRGÜTÜ GERÇEK YÜZÜNÜ GÖSTERİYOR

Vatandaş terör örgütünün baskısını istese sandığa gidip oy vermez.Hendeklere demokrasiyi gömmeye çalışıyorlar.Vatandaşın Türkiye'yi demokratikleşmesine katılımını gördükçe terör örgütü panikliyor.Sokaklara barikat kurup hendek kazmakla terör örgütü vatandaşa gerçek yüzünü gösteriyor.

İLÇELERİN BOŞALTILMASINA İZİN VERMEYİZ

Teröre karşı hem fikir olmalı hem de topyekün karşı durmalıyız.Siyasi akıl saldırıyı, silah kullanmayı kabul edemez.İlçelerde baskı yapan vatandaşı göçe zorlayan terör örgütüdür.Kültürün, inancın ve siyasetin önündeki engelleri kaldırdık ilçelerin boşaltılmasına asla izin vermeyiz

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...