72 saatte 62 terörist öldürüldü

Düzenleyen:
72 saatte 62 terörist öldürüldü

GÜNDEM Haberleri

Doğu ve Güneydoğu'nun, PKK militanlarından temizlenmesi için başlatılan 'süpürme operasyonu'nun ilk 72 saatlik kısmında öldürülen terörist sayısı 62'ye yükseldi.

3 terörist sağ olarak ele geçirildi. Cizre'de teröristlerin roketatarlı saldırısı sonucu 1 uzman çavuş şehit oldu. Operasyonlarda 19 güvenlik personelimiz de hafif şekilde yaralandı. Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçesinde Türk Silahlı Kuvvetleri unsurları ve polis özel harekat polislerinin katıldığı operasyon üçüncü günü geride kaldı. Tankların da yer aldığı operasyonlarda 62 terörist etkisiz hale getirildi.

62 teröristin 56'sı Cizre'de, 6'sı ise Silopi'de yapılan operasyonlarda öldürüldü. Silopi'de 3 terörist ise sağ olarak ele geçirildi. Operasyonlarda yaralanan 19 güvenlik personelimiz ise tedavi olmak üzere hastanelere sevk edildi.

Genelkurmay Başkanlığından konuya ilişkin yapılan açıklamada şöyle denildi:

Cizre'de 56 terörist öldürüldü

"Şırnak / Cizre'de devam eden operasyonda, dört Türk Silahlı Kuvvetleri personeli hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralanmış, 31 Bölücü Terör Örgütü mensubu terörist etkisiz hâle getirilmiş (Operasyonda, toplam etkisiz hâle getirilen terörist 56'dır.)

Teröristler 2 okulu kullanılamaz hale getirdi

Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından kundaklanan iki okul kullanılamaz hâle gelmiştir.

Silopi'de 6 terörist öldürüldü
Şırnak / Silopi'de devam eden operasyonda, bir Türk Silahlı Kuvvetleri personeli hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralanmış, beş Bölücü Terör Örgütü mensubu terörist etkisiz hâle getirilmiş, (Operasyonda, toplam etkisiz hâle getirilen terörist altıdır.)

Mühimmat ele geçirildi
- üç adet Kaleşnikof piyade tüfeği, 23 şarjörü ve 450 Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, iki adet kurusıkı tabanca, bir adet av tüfeği, av tüfeğine ait 50 adet fişek, bir adet pasaport, iki adet hücum yeleği, bir takım askerî üniforma, bir adet dizüstü bilgisayar, 13 adet cep telefonu ve 10 adet flash bellek bulunmuştur."

 

14 general yönetiyor

Diyarbakır'ın Sur, Mardin'in Nusaybin ve Dargeçit ile Şırnak'ın Silopi ve Cizre ilçelerindeki operasyonları 3 korgeneral, 3 tümgeneral, 8 tuğgeneral ve 26 albayın yönettiği öğrenilirken, 10 bin askerin sevk edildiği ilçelere 5 bin askerin daha sevk edileceği belirtiliyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...