Alt katta siviller üstte teröristler

Düzenleyen:
Alt katta siviller üstte teröristler

GÜNDEM Haberleri

Cizre’de binaların üst katlarından güvenlik güçlerine ateş eden PKK’lılar, karşılık geldiğinde, “Devlet sivilleri vuruyor” yalanına sarıldı, ama ilçeden çıkarılmaktan kurtulamadı

Asker ve polisin birlikte düzenlediği operasyonlarla Şırnak’ın Cizre ilçesinden süpürülen PKK’nın sivil halka hayatı nasıl zehir ettiği de gün ışığına çıktı. Güvenlik güçleri, zor şartlar altında çetin mücadelelerini sürdürürken tüm operasyonlar sırasında devletin hizmetleri de devam etti. PKK, ilçede 15 metrelik bir sokakta 2 hendek açarken 3 de mayın döşedi. Örgütün hain tuzaklarına karşılık güvenlik güçleri, sivil halkın zarar görmemesi için milim milim ilerledi. 

SAĞLIK HİZMETLERİ SÜRDÜ
Güvenlik güçleri, operasyon yaparken sivil halkı evin ilk katında tutan kendileri de evin üst katından ateş açan teröristler, güvenlik güçlerinin kendisini savunması sonrasında sivil halka ateş açıldığı yalanını ortaya attı. Bununla yetinmeyen örgüt, bazı vatandaşları “Evinizi karargâh yapacağız” diyerek, yerlerinden etti. Eli kanlı örgütün eğitim ve sağlık tesislerini hedef almasına ve binaları kurşun yağmuruna tutmasına rağmen sadece Cizre’de sağlık çalışanları, 34 bebeği dünya ile tanıştırdı.

BÜYÜK TEMİZLİK
İlçede camilerin ve fırınların açık olduğu ve sağlık hizmetlerinin devam ettiği belirtildi. Operasyonlar süresince 600 hastaya müdahale edildi. Sağlık ekipleri de, 6-7 defa saldırıya uğradı.  Hastaların bulunduğu yerlere geçiş izni vermeyen PKK’lılar kimi zaman zorla yaralılarını tedavi ettirmek için baskı yaptı. Bu arada Cizre ve Silopi’nin yanı sıra Diyarbakır ve Dargeçit’te 4 gündür süren operasyonlarda 110 teröristin etkisiz hâle getirildiği bildirildi. 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...