Silahlarını bırakıp kaçmaya başladılar

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Silahlarını bırakıp kaçmaya başladılar

GÜNDEM Haberleri  / AA

Şırnak'ın Cizre ilçesinde bölücü terör örgütü mensuplarına yönelik operasyonlar sonucu köşeye sıkışan teröristlerin, silahlarını bırakıp sivil halkın arasına karışarak ilçeyi terk etmeye başladığı belirlendi.

AA muhabirinin güvenlik kaynaklarından aldığı bilgiye göre, Cizre'de  bölücü terör örgütü mensuplarına yönelik operasyon hız kesmeden devam ediyor.  Güvenlik güçleri, teröristlerce kullanılan evleri tek tek tespit etti  ve bu evlere nokta operasyonlar düzenledi.  Başarılı operasyonlarla köşeye sıkışan teröristlerden özellikle YDG-H  mensupları, işgal ettikleri evlerde silahlarını bırakarak, sivil halkın arasına  karışıp Cizre'yi terk etmeye başladı. Savcı kontrolünde evlere giren güvenlik güçleri, bu evlerde çok sayıda  terk edilmiş silah ele geçirdi.  Öte yandan örgütün Cizre sorumlusu olan "Agid" kod adlı teröristin bu yolla ilçeden kaçmasının teröristler arasında tartışma oluşturduğu iddia ediliyor.
 
Terör örgütü mensuplarının "evlerinizi terk etmeyin" tehdidine aldırmayıp Cizre'den ayrılan sivil vatandaşların evlerine, şüpheli konumuna  düşürmek için bilerek silah bıraktığı bir diğer iddia...

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...