Terör mağduru esnafta 'erteleme' sevinci

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Terör mağduru esnafta 'erteleme' sevinci

GÜNDEM Haberleri  / AA

Başbakan Davutoğlu'nun, Güneydoğu'da terörist saldırılardan zarar gören esnafın vergi ve sigorta primlerinin ertelenmesine ilişkin açıklaması, bölge esnafını sevindirdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, Güneydoğu'da terörist saldırılardan zarar gören esnafın vergi ve sigorta primlerinin ertelenmesine ilişkin açıklaması, bölge esnafını mutlu etti. 7 Haziran Milletvekili Genel Seçimi'nin ardından kırsaldaki saldırılarını şehir merkezlerine ve ilçelere taşıyan, hendek kazan, barikat kuran, yollar ile hendek ve barikatlara patlayıcı tuzaklayan PKK'lı teröristlerin saldırılarını gerçekleştirdiği Diyarbakır'ın Sur, Silvan ve Bismil, Şırnak'ın Cizre ve Silopi, Mardin'in Derik, Dargeçit ve Nusaybin ilçelerindeki esnaf mağduriyet yaşıyor.

İlçelerin teröristlerden temizlenmesi, kurulan barikatların kaldırılması, kazılan hendeklerin doldurulması, tuzaklanan patlayıcıların imha edilmesi için gerçekleştirilecek operasyonlarda, sivillerin can ve mal güvenliği için halen bazı ilçelerde ilan edilen sokağa çıkma yasağı sürüyor.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun dün vergi ve sigorta primlerinin 31 Ağustos 2016'ya kadar ertelenecek olması, terör saldırılarının sürmesi nedeniyle bölge esnafını buruk da olsa sevindirdi.

"Esnafın toparlanmasına katkı sunacak"

Hak ve Sanayici İş Adamları Derneği Başkanı Ramazan Azboy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terör olaylarının esnafı iflasın eşiğine getirdiğini vurgulayarak, vergi ve sigorta primlerinin ertelenmesinin esnafın toparlanmasına katkı sunacağını söyledi.

"Esnafın sicili bozulmasın"

Mardin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Doğan Gazan da esnafın, vergi ve sigorta prim borcunun yanı sıra diğer borçlarının da ertelenmesini beklediğini belirtti.

Gazan, "Birlik olarak bankalarla irtibat kurup esnafın sicilinin bozulmaması için uğraşacağız. Hepimiz elimizi taşın altına koyup birlikte çalışmaya hazırız" şeklinde konuştu. 

"Sahip çıkılmasına sevindik"

Sur ilçesinde mağdur olan esnaf Sıtkı Özkal da "Adeta savaş ortamının içinde kaldık. Başbakanımızın borçlarımızı ertelemesinden çok bize sahip çıkışına sevindik. Verilen desteğin iyileştirilmesini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...