Kirli ittifak! Demirtaş Moskova'da bakın nasıl karşılandı...

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Kirli ittifak! Demirtaş Moskova'da bakın nasıl karşılandı...

GÜNDEM Haberleri  / AA

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, Moskova'da katıldığı açılışta, Öcalan lehine sloganlarla karşılanırken, toplantının yapıldığı salonda PKK'nın Suriye uzantısı PYD VE YPG'nin simgeleri dikkat çekti.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Rusya'nın son dönemde Türkiye'ye ilişkin çirkin algı operasyonlarına destek olmak için Moskova'ya gitti. Demirtaş, Rusya'daki temasları kapsamında Kürt İşadamları Derneği'nin açılışını yaptı. Demirtaş, Rusya seyahatine çıkmadan, bu ziyaretin önceden planlandığını, hem Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile görüşeceğini hem de Moskova'da temsilcilik açacaklarını söylemişti. 

Burada basın mensuplarının sorularını cevaplayan Demirtaş, temsilcilik açamamalarını Rusya hukukunun parti temsilciliği açmaya müsaade etmemesine bağladı. Demirtaş, "Dolayısıyla başka bir formatta burada bir ilişki bürosu olabilir" dedi. 

Derneğin açılışında, Abdullah Öcalan lehine atılan Kürtçe sloganlarla karşılanan Demirtaş, daha sonra, Öcalan posteri ve terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD'nin silahlı kanadı YPG'nin simgelerinin bulunduğu salonda konuşma yaptı. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...