Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Meclis’te ‘bazuka’ olmaz

Düzenleyen:
Meclis’te ‘bazuka’ olmaz

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kendisini ziyarete gelen TBMM Başkanı İsmail Kahraman ile AK Parti ve MHP’nin divan üyelerine yeni anayasa mesajı verdi.

Yücel Kayaoğlu Ankara
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kendisini ziyarete gelen TBMM Başkanı İsmail Kahraman ile AK Parti ve MHP’nin divan üyelerine yeni anayasa mesajı verdi. Külliye’deki görüşmeye, CHP ve HDP’li divan üyeleri katılmadı. Basına kapalı kabulde Erdoğan şu mesajları verdi: “Yeni Anayasa konusunda tüm partilerin millete sözü var ama geçen dönem bu yapılamadı. Herkes yeni anayasa diyor ama ‘nasıl bir anayasa’ dendiğinde ayrışma oluyor.  Meclis ‘anayasa yapamaz’ konumuna düşmemeli. Mutlaka yeni anayasa yapılmalı. İkinci önemli mesele Meclis İçtüzüğü’nün değişmesi gerektiğidir. Mevcut içtüzük adeta Meclis’i çalıştırmamaya yöneliktir. Bakıyorsunuz, bir milletvekili bazuka ile Meclis’e giriyor ama yaptırımı yok. ‘Milletvekili aranamaz’ deniyor ama silahla giriliyor. O nedenle bunların da bir yaptırımı olmalı. İçtüzük değişmeli.”

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...