Ana madde yeni anayasa

Düzenleyen:
Ana madde  yeni anayasa

GÜNDEM Haberleri

Davutoğlu, liderlere ‘yeni anayasa’, ‘iç tüzük değişikliği’, ‘reformlar’ ile ‘terör ve diplomasi’ olmak üzere dört başlıkla gidecek.

İsmail Sonsuz ANKARA
Başbakan Ahmet Davutoğlu, başta yeni Anayasa olmak üzere tarihi reformlara destek istemek için önümüzdeki hafta CHP, MHP ve HDP liderleriyle görüşecek. Liderlere, “Birinci Meclis ruhuyla birlik ve beraberlik içinde yeni Anayasa ve reformları çıkaralım” mesajı vereceği belirtilen Davutoğlu’nun, “milli meselelerde ortak tavır” konusundaki hassasiyetini de dile getirmesi bekleniyor. Davutoğlu, CHP Lideri Kılıçdaroğlu ile 30 Aralık Çarşamba günü saat 13.00’te, HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’la aynı gün saat 16.00’da, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile de 4 Ocak Pazartesi günü saat 14.00’te bir araya gelecek. Davutoğlu, görüşmelere çantasında dört kritik başlıkla gidecek. Bu başlıklar şunlar:
 Yeni Anayasa: Başbakan’ın, ortak komisyon kurulması teklifi de dahil olmak üzere, her türlü öneriyi değerlendirmeye alacağı kaydediliyor. AK Parti’nin 316 vekilinin bulunduğunu hatırlatan AK Partililer, her partinin önerisini sunmasını ve ortak bir zeminde uzlaşılmasını istiyor. Eğer tam uzlaşı olmazsa, katkı sağlayacak siyasi partilerle yola devam edilecek.
İçtüzük değişikliği: Parlamentonun daha dinamik çalışabilmesi, Genel Kurul ve komisyonların verimli olarak faaliyetlerini yürütebilmesi için ortak bir komisyon oluşturulması önerilecek.
 Reformlar: Davutoğlu, Siyasi Partiler Kanunu’ndan Seçim Kanunu’na, Yüksek Öğretim Reformu’ndan Yargı Stratejisi Reformu’na kadar atılacak adımlar için destek talep edecek. 
 Terör ve diplomasi: Davutoğlu’nun, Rusya, Suriye ve Irak’la yaşanan gelişmelerle ilgili olarak hükümetin izlediği strateji konusunda da liderleri bilgilendirmesi, terörle mücadelede atılan adımları aktarması bekleniyor. Özellikle siyasi havanın yumuşatılması ve toplumsal hassasiyetlerin kaşınmaması yönündeki beklentinin liderlerle paylaşılacağı ifade ediliyor. Bu kapsamda, bazı CHP ve HDP’lilerin yaptığı açıklama ve tavırlardan duyulan rahatsızlığın da değerlendirilmesi bekleniyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...