25 ilde operasyon

Düzenleyen:
25 ilde operasyon

GÜNDEM Haberleri

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı; siyasi parti temsilcileri, üst düzey bürokrasiler, asker, emniyet müdürleri ve medyadan 432 kişinin 2 yıl boyunca usulsüz dinledildiğinin tespit edilmesinin ardından operasyon için düğmeye bastı.

Ebru Karatosun ANKARA
Dinlemelerin merkezindeki İstihbarat Dairesi ve Ankara İstihbarat Şubesi’nde görevli 128 şüpheliden 46’sı hakkında yakalama kararı çıkarılmasıyla 25 ilde eşzamanlı baskın düzenlendi. 21 kişi gözaltına alındı. Söz konusu kişilerin dinlemeleri, 2007-2009 arasında, Hrant Dink soruşturması kapsamında tutuklu bulunan Ramazan Akyürek’in İstihbarat Daire Başkanlığı yaptığı dönemde gerçekleştirdiği ifade edildi. Eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkan Yardımcıları Recep Güven ve Gürsel Aktepe ile eski Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Lokman Kırcılı da şüphelilerden. “Paralel Yapı” mensuplarının dinlediği isimler arasında İhlas Medya Grubu Ankara Temsilcisi Nuri Elibol da var. Öte yandan; Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi, 10 Temmuz 2010’da yapılan KPSS sorularının sızdırılmasına ilişkin 230 şüpheli hakkında hazırlanan iddianameyi kabul etti. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...