Davutoğlu HDP ziyaretini iptal etti

Düzenleyen:
Davutoğlu HDP ziyaretini iptal etti

GÜNDEM Haberleri

"HDP yöneticileri, yaptıkları açıklamalarla siyaseti sorun çözme aracı olarak değerlendirecek bir siyasi olgunluğa sahip değildir. Aynı masayı paylaşmanın anlamı kalmamıştır. Çayı milletle içeriz"

Haber Merkezi ANKARA - Başbakan Ahmet Davutoğlu, hafta içinde Meclis'te grubu bulunan üç partinin liderlerinden randevu istemiş ve olumlu cevap almıştı. Bu kapsamda, çarşamba günü saat 16.00’da HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’la bir araya gelecekti. Ancak HDP’li yöneticilerin son günlerde yaptıkları açıklamalar ve sergiledikleri tavırlar büyük tepkiye yol açtı. Demirtaş’ın Rusya’ya giderek Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’la görüşmesinden sonra Türkiye aleyhine sarf ettiği sözler, hemen ardından HDP’li Sırrı Süreyya Önder’in, çarşamba günü gerçekleştirilecek görüşme için “Kaçak çaylarını içer giderler” şeklindeki ifadeleri, adeta bardağı taşırdı ve ziyaretin iptal edilmesi kararlaştırıldı. 

"SİYASİ NEZAKETTEN UZAKLAR"
Başbakanlık kanalıyla yapılan açıklamada, Davutoğlu'nun 1 Kasım seçimleri sonrası tüm kesimlerle diyalog içinde reformları hayata geçirme düşüncesine dikkat çekildi. "1 Kasım sonrası tek başına iktidar süreci başlamış olmasına rağmen demokrasi kültürüne saygı ve uzlaşmaya verilen önem dolayısıyla tüm siyasi parti genel başkanlarından ayrım yapmaksızın randevu talebinde bulunulmuştur" denilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı: "Son bir hafta içinde, HDP yöneticileri tarafından yapılan açıklamalar, bu anlayış ile taban tabana zıt, ülkeyi kutuplaştırmayı amaçlayan, asgari siyasi nezaketten uzak, milletimizin birlikte yaşama yönündeki kadim kültürü ile bağdaşmayan, çatışma ve gerilimden medet uman sığ bir siyasi tutumun yansımasıdır. Bu yaklaşım ile HDP yöneticileri siyaseti sorun çözme aracı olarak değerlendirecek bir siyasi olgunluğa sahip olmadıklarını bir kez daha ortaya koymuşlardır. 

 "PAZARLIK YAPMAYIZ"
Bu üslupsuz yaklaşımla görüşmenin, aynı masayı paylaşmanın anlamı kalmamıştır. Görüşme talebi, terörle mücadeledeki kararlı tutumu tartıştırmak üzerine değildir. Süreç, kesinlikle pazarlık konusu değildir. Sayın Başbakanımız ayak basmadık il bırakmadığı yurdumuzda, Anadolu insanının misafirperverliğinin simgesi olan çay davetini asla geri çevirmemiştir. Bu kültürle bağını koparmış kişilerle bu anlamda yürütülecek bir diyalog ortamı bulunmamaktadır. Yüce milletimizin desteği ve duası yegane dayanağımızdır."
HDP'li yöneticilerin tahrik dolu açıklamalarına rağmen Davutoğlu, görüşmekten son ana kadar vazgeçmedi. Ancak HDP Ankara milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in "Davutoğlu, HDP’yi ziyaret etmeden önce çatışmaları durdurmalı. Yoksa kaçak çayını içer gider” sözleri bardağı taşıran damla oldu. Başbakan, çarşamba CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu; 4 Ocak Pazartesi günü de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bir araya gelecek.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...