Yeni Anayasa için İsmail abi devrede

Düzenleyen:
Yeni Anayasa için İsmail abi devrede

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu arasında önceki günkü görüşmede varılan yeni Anayasa konusundaki mutabakatın ardından gözler MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye çevrildi.

İsmail Sonsuz ANKARA - Davutoğlu, Bahçeli ile pazartesi günü TBMM’de bir araya gelecek. Kılıçdaroğlu ile ele alınan başlıklar, Davutoğlu-Bahçeli buluşmasının da gündemini oluşturacak. Bahçeli’nin, “yeni Anayasa çalışmasına varım” demesi halinde yeni bir Meclis Anayasa Uzlaşma Komisyonu için çalışmalar başlayacak. Davutoğlu, HDP’lilerden gelen açıklamalar ve bu partinin teröre verdiği destek sebebiyle eş başkanlarla görüşmeyi iptal etmişti. MHP’nin de, HDP’ye yönelik tavrı net. Bu noktada, devreye girmesi beklenen TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın yürüteceği görüşmeler, süreci şekillendirecek. Kahraman’ın mecliste grubu bulunan partilere çağrı yapması öngörülüyor. Terör örgütüyle arasına mesafe koymaması sebebiyle eleştirilen HDP’nin bu çalışmaya dahil edilip edilmeyeceği ise Kahraman’ın liderlerle yapması beklenen görüşmede netleşecek. Öne çıkan formül ise “AK Parti- CHP ve MHP” olmak üzere üç parti üyelerinden oluşturulacak bir komisyonun yeni Anayasa üzerinde çalışması yönünde. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...