AK Parti uzlaşma konusunda kararlı

Düzenleyen: / Kaynak: iha
AK Parti uzlaşma konusunda kararlı

GÜNDEM Haberleri  / iha

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, yeni anayasa için mutlaka uzlaşılması gerektiğine dikkat çekerek, "Uzlaşmadan buradan çıkamayız. Uzlaşacağız, nerede nasıl uzlaşacağız, bunu komisyonda göreceğiz" dedi.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Mecliste Parlamento Muhabirleri Derneği’ni (PMD) ziyaret eden AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, yeni anayasa çalışmalarına ilişkin gazetecilerin sorularına cevap verdi.

"’ONA KARŞIYIZ, BUNA KARŞIYIZ’ TARZI UZLAŞMANIN ŞARTI OLABİLİR Mİ?"

"Anayasadan herkes şikayetçi, 33 yıldır bu konuda itirazlar bildiriliyor" ifadelerini kullanan Bostancı, yeni bir anayasanın uzlaşma içinde yapılabileceğine dikkat çekti.

Bostancı, "Şimdi siviller bir anayasa yapmak istiyorlar, darbe dönemi anayasasından kurtulmak istiyorlar. 82 anayasasına karşıysak ne olmasına ilişkin partiler de hazırlıklar olması gerekiyor. Problem belli konularda uzlaşma. Uzlaşmadan buradan çıkamayız. Uzlaşacağız, nerede nasıl uzlaşacağız, bunu komisyonda göreceğiz. ’Ona karşıyız, buna karşıyız’ tarzı uzlaşmanın şartı olabilir mi? Her siyasi partinin mutlaka diğerleri ile uzlaşma gerekliliğine ilişkin yaklaşımı olması icap eder" dedi.

Kurulacak olan Anayasa Uzlaşma Komisyonu’na yeni üyeler mi verileceği yoksa daha önceki komisyonda görev alan milletvekillerinin mi görev alacağı konusunda açıklamada bulunan Bostancı, "Önceki komisyonda çalışanlar devam edebilir ya da yenileri önerilebilir. Ama geçen dönem çalışan arkadaşların yeniden görev alabileceği şeklinde bir atmosfer doğmuştu" diye konuştu.

Tutuklu gazetecilerle ilgili soruya cevap veren Bostancı, "Can Dündar ve Erdem Gül meselesi mahkemede, en kısa zamanda tahliye olmalarını ben de isterim. Erdem benim öğrencimdir, kişisel olarak severim" ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: iha
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...