Bunlar mı sivil!

Düzenleyen:
Bunlar  mı sivil!

GÜNDEM Haberleri

Van’da 12 hain öldürülünce “Silahsız Kürtler infaz ediliyor” diyen PKK seviciler bakın o villadan neler çıktı neler!

Kandil’in emriyle şehre inen 12 PKK’lının öldürüldüğü dubleks villadan adeta bir cephanelik çıktı. Önceki gün PKK’lı teröristlerin kentte ses getirecek büyük bir eyleme hazırlandığı bilgisini alınca çalışma başlatılmış, Van Gölü yakınında kiraladıkları dubleks evde toplandıkları belirlenmişti. Vali Konağı ve MİT binasına yaklaşık 500 metre, Jandarma lojmanlarına ise bir kilometre uzaklıkta bulunan eve Özel Harekât Şube Müdürlüğü ekipleri saat 05.30’da operasyonu başlattı. Polisin, ’teslim ol’ çağrısına ateşle karşılık verilmesinin ardından başlayan çatışmada 12 PKK’lı öldürülmüştü. 
Evde yapılan aramada 7 Kalaşnikof, M-16 marka 2 otomatik silah, Bixi marka otomatik silah, 2 tabanca, patlamamış 25 el bombası ve 2 el bombası maşası, 32 Kalaşnikof şarjörü, M-16 silaha ait 10 şarjör, 1500 doları ile 1000 TL, 1908 fişek bulundu.
PKK’nın yayın organı olan Özgür Gündem ise olayın ardından teröristleri masum gösterme derdine düşüp haberi, “Çatışma değil infaz!” başlığı ile verdi. “12 fidan gibi genç özel harekatçılar tarafından infaz edildi” yalanını sayfalarına taşıyan gazete, genç yoldaşlarının ise karşılık vermediğini, çünkü silahlarının olmadığını yazdı. Baskın sonrası ortaya çıkan silahların da devlet tarafından konulduğunu belirterek, klasik “Katil devlet” algısını vermeye çalıştı.
HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken de yaşanan olayın ardından benzer ‘katil devlet’ nağraları attı. Baluken, “Dün Van’da 12 genç açık bir şekilde infaz edildi” dedi.
Edremit İlçesi’nde 300 kişilik bir grup HDP İl binası önünde toplanarak protesto eyleminde bulunmak istedi. Polisin göz yaşartıcı bomba ve basınçlı suyla yaptığı müdahalede 8 kişi gözaltına alındı. Olaylar sırasında aralarında HDP Van Milletvekili Lezgin Botan’ın da bulunduğu 4 kişi de yaralandı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...