Çevik Bir: Gülen örgütünün kaynakları 5 milyar

Düzenleyen:
Çevik Bir: Gülen örgütünün  kaynakları 5 milyar

GÜNDEM Haberleri

Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde eski Genelkurmay Başkanlarından İsmail Hakkı Karadayı, generaller Çevik Bir ve Çetin Doğan’ın da aralarında bulunduğu 103 sanıklı 28 Şubat davasının 81. duruşması dün yapıldı.

Ebru Karatosun ANKARA
Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde eski Genelkurmay Başkanlarından İsmail Hakkı Karadayı, generaller Çevik Bir ve Çetin Doğan’ın da aralarında bulunduğu 103 sanıklı 28 Şubat davasının 81. duruşması dün yapıldı. Duruşmaya; sanıklar, müştekiler ve tarafların avukatları katıldı. Eski Başbakan Mesut Yılmaz’ın katılmayacağını bildirmesinin ardından Tansu Çiller’in avukatı da müvekkilinin 4 gün istirahatli olduğu yönünde rapor gönderdiğini belirtti. İfade veren Çevik Bir, “FETÖ tehdidini ilk kez Genelkurmay tespit etti. Örgütün kaynaklarının 5 milyar lira olduğunu belirledik. Gülen, Amerika’dan bana mektup yazdı. ‘Okulları siz alın, biz masumuz’ demeye çalıştı. Genelkurmay Başkanımız bizi yalnız bıraktı. İsmail Hakkı Karadayı Paşa cezaevine gelirse, ‘Biz hizmet edelim, tabakları biz yıkayalım’ diyen arkadaşlarımız vardı. Meclis Soruşturma Komisyonu’nda ifade verdikten sonra yalnız bırakıldığımızı anladık” ifadelerini kullandı. 
Mahkeme, Tansu Çiller ve Mesut Yılmaz hakkında beyanlarının alınması için yeniden çağrı kağıdı çıkarılmasını; eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Salim Dervişoğlu ile eski Jandarma Genel Komutanı Fikri Özden Boztepe’nin tanık olarak dinlenmesini kararlaştırdı. Mahkeme ayrıca, 54. hükümet döneminde Doğru Yol Partisi milletvekilleri olan isimlerin istifa etmelerinde doğrudan veya dolaylı herhangi bir baskının olup olmadığının sorulmasına da hükmetti. Çevik Bir ve Çetin Doğan’ın da aralarında bulunduğu 7 sanığın yurt dışı yasağı kaldırıldı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...