Paralel yapı, borsa ve imar çalışanlarını bile dinlemiş!

Düzenleyen:
Paralel yapı, borsa ve imar  çalışanlarını bile dinlemiş!

GÜNDEM Haberleri

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen usulsüz dinleme soruşturmasının ikinci dalga operasyonunda yeni bir ayrıntı ortaya çıktı.

Ebru Karatosun ANKARA
20 ilde gerçekleşen operasyonda, paralel yapıya bağlı eski istihbaratçıların bulunduğu 46 şüpheliden, eski emniyet müdürlerinin de bulunduğu 32’si gözaltına alındı. 2007 ile 2009 yılları arasında siyasi parti temsilcileri, bürokrat, emniyet-TSK mensupları ile iş adamı ve gazeteci 432 kişiyi tele-kulağa bağlayan şüphelilerin, o dönem özellikle Borsa, İmar Komisyonu ve EPDK’da çalışanları izledikleri de öğrenildi.
Şüpheli isimlerinin İstanbul Borsası’nda çalışanları da izledikleri tespit edildi. Şüphelilerin borsada çalışanları dinlemeleriyle elde ettikleri veriler sayesinde, Borsa’dan hisse senedi aldıkları iddia edildi. Bu kapsamda ele geçirilen bilgilerin başkalarına da satılarak Borsa’da manipülasyon yapılıp yapılmadığı araştırılıyor.
Dinlenen diğer kurumlar arasında EPDK ile İstanbul, Ankara ve İzmir gibi Büyükşehirlerdeki imar komisyonlarının bulunduğu da ifade edildi. İstihbaratçı polislerin komisyona gelmesi planlanan arsaların bilgisine böylece ulaştığı ve istedikleri yerlerden arsa almaya çalıştıkları da öne sürüldü. Diğer yandan bu kişilerin özel hayatlarıyla ilgili ulaştıkları bilgileri şantaj malzemesi olarak kullanarak, arsa aldıkları yerlerin imarı için komisyon tarafından gündeme alınmasının sağlandığı da ileri sürüldü.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...