DAEŞ’in arkasında etkin aktörler var

Düzenleyen:
DAEŞ’in arkasında etkin aktörler var

GÜNDEM Haberleri

Türkiye’nin Suriye’de havadan yapacağı operasyonlar konusunda birtakım ülkeler, engelleyici tutum içinde.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Sultanahmet’teki terör saldırısına ilişkin, İstanbul Valiliği’nde brifing aldı. Toplantı sonrasında açıklamalarda bulunan ve soruları cevaplandıran Davutoğlu, özetle şunları söyledi:
∂ 4 kişi daha gözaltında. Bu şahıs (canlı bomba) takip altında değildi. Normal olarak Türkiye’ye mülteci gibi giren bir şahıs. DAEŞ bağlantısı tespit edildi. Ancak bu saldırıdan sonra tüm bağlantıları tek tek ortaya çıkarılıyor. Bu bağlantılar içinde taşeron örgüt DAEŞ’i kullanan bazı çevrelerin olabileceğine dair de şüphelerimiz söz konusu. Saldırganın Türkiye’ye giriş yolu, bütün kontakları, arka plandaki ilişkileri konusunda aldığım bilgiler, perde arkası etkin aktörler olabileceği kanaatimizi pekiştirdi” dedi.
∂ (DAEŞ’le mücadele) Türkiye’nin havadan yapacağı operasyonlar konusunda birtakım ülkeler, engelleyici tutum içindeler. Ya kendileri DAEŞ’i yok etsinler ya bıraksınlar biz yok edelim ama kimse ‘DAEŞ’e karşı mücadele ediyorum’ görüntüsü adı altında, oradaki sivil halkı ve muhalefeti cezalandırarak DAEŞ’e alan açmayı düşünmesin. Bugün Suriye’de çok kirli iş birliklerini görüyoruz.
∂ Türkiye’nin her köşesinde ama özellikle İstanbul’da, milletimizin, halkımızın güvenliği, şehirlerimizin asayişi için ne tedbir alınması gerekiyorsa, demokratik hukuk devleti kuralları içinde bunu alacağız. Daha görünür, daha etkin tedbirler.

DAEŞ’in arkasında etkin aktörler var

“ALMANLAR GÖNÜL RAHATLIĞI İLE TÜRKİYE’YE GELEBİLİR

Saldırıda 10 vatandaşını kaybeden Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, “Şu aşamada Türkiye’ye yapılacak ziyaretlerin iptal edilmesi için bir neden görmüyoruz. Belirli kriz bölgelerine gidilmemesi konusundaki uyarının dışında, Türkiye’ye gelmek isteyen herkesin içlerinin rahat olmasını ifade etmek istiyorum. Teröristlerin amacı iki ülke arasındaki işbirliğini bozmak ya da herhangi bir şekilde zedelemek ise bu konuda başarılı olamamışlardır. Aksine Türkiye ve Almanya işbirliği konusunda birbirlerine daha da yaklaşmaktadırlar” şeklinde konuştu. Maiziere, bir gazetecinin, “Saldırı Türkiye ve Almanya arasındaki işbirliğini hedef almış olabilir mi?” sorusunu da, “Bu konuda somut bir ipucu yok” diye cevapladı.

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...