Tamir zamanı

Düzenleyen:
Tamir zamanı

GÜNDEM Haberleri

Silopi 36 gün sonra hainlerden temizlendi. Cizre ve Sur’da ise teröre son darbe indiriliyor. Halkın sıcak yuvalarına kavuşması için düğmeye basıldı.

Diyarbakır’ın Sur, Şırnak’ın Cizre ve Silopi, Mardin’in Nusabyin ilçesinde yaklaşık iki aydır yürütülen amansız mücadele tamamlanmak üzere. Nusaybin’in ardından Silopi de hainlerden temizlendi. Barikatlar ve el yapımı patlayıcılar imha edildi, hendekler kapatıldı. Son olarak Cizre’de 15, Sur’da 1 terörist etkisiz hale getirildi. Ateş arasında kalan vatandaşlar kurtarıldı. Sur ve Cizre’de ise teröre son darbeler indiriliyor. Mücadelenin imar ve rehabilitasyon safhası için düğmeye basıldı. İlk etapta zarar gören vatandaşların yaraları sarılacak. Şehirler kentsel dönüşüme sokularak imar edilecek. Teröristlerin bir daha yuvalanmaması için kalıcı güvenlik tedbirleri alınacak.
Evlerini talan etmişler
Şırnak’ın Silopi ilçesinde 36 gün sonra saat 05.00 ile 18.00 arasında sokağa çıkma yasağı kaldırıldı. Yakınlarının yanından ayrılıp evlerine dönmeye başlayan vatandaşlar, korkunç bir manzarayla karşılaştı. Eşyaları talan edilmiş, odalar arasında tüneller açılmış, okulları, sağlık ocakları ve camileri yakılıp yıkılmıştı. Güvenlik güçlerinin başarılı operasyonlarında 518 barikat ve 270 hendek kaldırıldı, 800 el yapımı patlayıcı imha edildi. Yasak günlerinde 8 bin 650 hasta tedavi edildi; tam 188 doğum gerçekleşti. Şırnak Valisi Ali İhsan Su, kamu düzeninin tamamıyla tesis edildiğini, hendek ve barikatların kaldırıldığını söyledi. Silopi Kaymakamlığı ihtiyaç sahiplerine 9 bin 430 gıda paketi gönderdi.
Kardeşlik tırı yola çıkıyor
AK Parti Sur, Cizre ve Silopi’deki mağdurlar için yardım tırları hazırladı. İlk tırlar bugün Kocaeli’den yola çıkıyor. Konya, Manisa, Antalya, Bursa’da da Cuma günü kontağa basılacak. Her ilçeye AK Parti’den 3 görevli giderek hem yardımları organize edecek hem halkın sıkıntılarını yüz yüzü dinleyecek. ‘Kürt’üz, Türk’üz, Arab’ız, biz birlikte Türkiye’yiz, biz kardeşiz” sloganıyla yola çıkan tırlardaki yardım malzemeleri kış şartları düşünülerek hazırlandı. Malzemeler arasında elektrikli soba, battaniye, çocuk bezi, çocuk maması, üzüm, zeytin, zeytinyağı, salça, bot, kaban ve havlu yer alıyor. Hükümet de evlerini terk etmek zorunda kalan ailelere 1000 TL nakdi yardımda bulunuyor.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...