Mustafa Koç'a Osmanlı sancağıyla veda

Düzenleyen:
Mustafa Koç'a Osmanlı sancağıyla veda

GÜNDEM Haberleri

Geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Mustafa Koç, İlahiyat Fakültesi camisinde kılınan cenaze namazı sonrası dedesi Vehbi Koç’un yanına defnedildi.

Evinde spor yaparken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden 56 yaşındaki Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, son yolculuğuna uğurlandı. Mustafa Koç için ilk tören Üsküdar’daki Koç Holding binasında yapıldı. Saat 09.30 sıralarında başlayan tören 10.15 sıralarında sona erdi. Basına kapalı gerçekleşen törene Koç’un ailesi, akrabaları ve çalışanları katıldı. Tören sonrasında Koç’un cenazesi Ali Koç ve Ömer Koç’un omuzunda Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi camisine götürülmek üzere cenaze aracına konuldu. Mustafa Koç’un tabutunun üzerine, babaannesi Sadberk Hanım’ın adına kurulan Sadberk Hanım Müzesi’nde muhafaza edilen aileye ait Osmanlı sancağı örtüldü. Sancağın üzerinde “Hak ve gerçek olan kâinatın sahibi Allah’tan başka ilah yoktur. Güvenilir ve sözünde sadık Muhammed onun elçisidir’ yazdığı öğrenildi. Aynı sancak daha önce de Mustafa Koç’un halası Sevgi Gönül’ün 2003 yılındaki cenaze töreninde kullanılmıştı. 20. yüzyıl başına ait olan sancak, Sadberk Hanım Müzesi’nde sergileniyor. 
Öte yandan Mustafa Koç’un cenazesinin Marmara İlahiyat Camii’nin yeniden inşa edilmesinin ardından buradan kaldırılan ilk cenaze olduğu öğrenildi. Caminin tamamlanması ve musalla taşının yerleştirilmesi gibi işlemler Mustafa Koç’un vefatının ardından hızla yapılarak cenaze törenine yetiştirildi. Namazı kıldıran İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran, “Koç ailesinin Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ne özel bir ilgisi var. Bu vesile ile Mustafa Koç beyefendi de bu fakülteye defalarca gelmişti” dedi. Törenin düzenleneceği caminin çevresinde polis geniş güvenlik önlemi aldı. Bazı yollar trafiğe kapatılırken camiye girişler polis ekiplerinin araması ve x-ray cihazından geçişle sağlandı. 
İş, sanat spor dünyasının büyük katılım gösterdiği Koç’un cenazesine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı. 
Koç’un cenazesi, okunan Kur’an-ı kerimin ardından Zincirlikuyu’daki aile mezarlığında dedesi Vehbi Koç’un yanına defnedildi. 

Mustafa Koç'a Osmanlı sancağıyla veda

Levent Çakıroğlu: KALBİ VE VİCDANI BÜYÜKTÜ

Levent Çakıroğlu, hayatını kaybeden Mustafa Koç’un hayalleriyle ilgili yaptığı konuşmalarından alıntılar yaparak Koç’u anlattı. Büyük üzüntü duyduğunu söyleyen Çakıroğlu, “O harika bir baba ve eş, hayırlı bir evlat, sevgi dolu bir ağabey, gerçek ve vefalı bir arkadaş, ülkesine âşık bir vatandaş, büyük bir hayırsever, aydın ve vizyoner bir iş adamı, tutkulu bir sporcu ve sporsever, çalışanlarına güç veren ve her zaman destekleyen bir lider. Ama daha da ötesi, geniş kitleler tarafından çok sevilen, bir o kadar saygı duyulan, kalbi, vicdanı büyük, alçakgönüllü bir insandı. Hayata pozitif bakış açısı ve hoşgörüsüyle hepimize örnek oldu” diye konuştu. 
Mustafa Koç’un konuşmalarından alıntılar da yapan Çakıroğlu, “Mustafa Koç, ‘Vehbi Bey’in hayali ile topluluğumuz, holdingimiz kuruldu. Rahmi Bey’in hayalleri ile topluluğumuz büyüdü. Yeni ortaklıklar gerçekleştirdi, dışa açılmaya başladı. Benim hayalim de rakiplerle arayı açmaktı. Sizlerin liderliği, ekiplerinizin katkısı ile bu hayalleri bir bir gerçekleştirdik. Bundan sonraki hayalim uluslararası arenada çok daha önemli ve büyük başarılar gerçekleştirmek, yurt içindeki uzun vadeli liderliğimizi yurt dışına taşımak’ dedi. Şimdi bu hayalleri ve vizyonu birbirimize sımsıkı sarılarak bizler gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı. 
Konuşmasının sonunda Mustafa Koç’a seslenen Çakıroğlu, şunları söyledi: “Kıymetli yönetim kurulu başkanım, canım ağabeyim Mustafa bey, vizyonunuz ve değerleriniz doğrultusunda bize bıraktığınız bayrağı var gücümüzle çalışarak daha ileriye taşıyacağımıza emin olabilirsiniz. Ekonomik, sosyal, beşeri alanlarda gelişimimiz hız kesmeden sürecek. Her zaman çok önem verdiğiniz toplumsal sorumluluk bilincinin ülke geneline yayılmasını sağlayan projelerimize devam edeceğiz. Topluluğumuzu uluslararası arenada hedeflediğiniz, arzu ettiğiniz seviyeye taşıyacağız. Ve size her zaman layık olmaya çalışacağız.”

Mustafa Koç'a Osmanlı sancağıyla veda

Eşi ve iki kızını temsilen kırmızı beyaz çiçek buketleri

∂ Mustafa Koç’un tabutu başına resminin yanı sıra aile bireylerini temsil eden çiçek buketleri de asıldı. Buketlerden beyaz renkli olanı Mustafa Koç’un eşi Caroline, kırmızı renkli olanlar ise 2 kızı Aylin ve Esra’yı temsil ediyordu. 
∂ Koç’un yakınlarının boynunda, üzerinde Mustafa Koç’un resminin ve “Seni unutmayacağız Mustafa Koç” yazılı atkılar taktı. 
∂ Fenerbahçe kongre üyesi Mustafa Koç’un tabutunda Fenerbahçe amblemleri göze çarptı. 
∂ Koç ailesi cenazeye çiçek gönderilmemesini istedi, onun yerine bağış yapılması tavsiyesinde bulundu.  
∂ MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Mehmet Haberal, Bülent Ecevit’in eşi Rahşan Ecevit, Tansu Çiller, Mesut Yılmaz, Eski Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan gibi eski siyasiler de cenazedeydi. 
∂ ABD Başkonsolosu John Bass Mustafa Koç’u uğurlayanlar arasındaydı. 
∂ Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve kulübün yönetim kurulu üyeleri tam kadro hazır bulundu. 
∂ Cami avlusunda kurulan çadırda; baba Rahmi Koç, anne Çiğdem Simavi, kardeşleri Ali ve Ömer Koç, karısı Caroline Koç, kızları Esra ve Aylin Koç taziyeleri kabul etti.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...