Şehitleri binler ebediyete uğurladı

Düzenleyen:
Şehitleri binler ebediyete  uğurladı

GÜNDEM Haberleri

Mardin’in Nusaybin ilçesinde teröristlerce açılan ateş sonucu şehit olan polis memuru Mustafa Çetin, memleketi Konya’da ebediyete uğurlandı.

Şehidin 3 yaşındaki kızı Fatma’nın, dayısı Mehmet Üner’in kucağındayken tabuta dokunarak babasına veda etmesi, törene katılanları duygulandırdı. Anne Kebir Çetin ise oğlunun tabutuna sarılarak, “Sen gelmedin, ben geldim. Mustafam seni böyle mi uğurlayacaktım, böyle mi ayrılacaktık” diyerek gözyaşı döktü. Şehidin eşi Ayşe Çetin ile babası Süleyman Çetin’in, tören sırasında ayakta durmakta zorlandığı görüldü. Şehit polis Çetin, kılınan cenaze namazının ardından mahalle mezarlığına defnedildi. Öte yandan Diyarbakır’ın Sur ilçesinde PKK’lı teröristler ile çıkan çatışmada şehit olan Astsubay Can Çalışkan Ankara’nın Polatlı ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin cenaze töreninde baba Mustafa, anne Ayşe, kardeşleri polis memuru Cem ile Ceren ve Reyhan, gözyaşlarına boğuldu. Cenaze namazı öncesi toplanan yaklaşık bin kişi, “Şehitler ölmez vatan bölünmez”, “Şehidim hakkını helal et bize” sloganları attı. Bu arada şehit Çalışkan’ın 15 gün önce Sur’da çıkan bir çatışmada yaralandığı ve ardından baba evine izne geldiği kaydedildi. İznin ardından baba Mustafa Çalışkan’ın Şehit Astsubay Çalışkan’dan iznini uzatmasını istediği ancak Çalışkan’ın, “Baba ben vatan haini değilim” dediği ve tekrar Sur’a döndüğü öğrenildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...