Terörist Berna Yılmaz, cezaevinden çıkarken böyle görüntülenmişti

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Terörist Berna Yılmaz, cezaevinden çıkarken böyle görüntülenmişti

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Bayrampaşa'da, çevik kuvvet otobüsüne saldıran teröristlerden Berna Yılmaz, daha önce cezaevinden çıktığında kameralarca görüntülenmişti.

Bayrampaşa'da Çevik Kuvvet otobüsüne el bombalı ve silahlı saldırı düzenleyen iki kadın teröristten Berna Yılmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Roman açılımı’ toplantısında protesto eylemi yapmış ve örgüt üyeliği suçlamasıyla 17 Mart 2010’da tutuklanmıştı. Dava kapsamında Yılmaz, 18 ay tutuklu kaldı. Cezaevinden çıkan Berna Yılmaz kameralarca görüntülenmiş, daha sonra basın mensuplarına açıklamada bulunmuştu. Berna Yılmaz için yapılan destek eylemine, CHP'li milletvekilleri de katılmıştı

Bayrampaşa'da çevik kuvvet otobüsüne el bombalı ve silahlı saldırı düzenleyen teröristlerden Berna Yılmaz'a, 'Roman açılımı' toplantısında protesto eylemi yaparak tutuklanması sonrası, aralarında CHP'li milletvekilleri Gürsel Tekin, Süleyman Çelebi, Mahmut Tanal, Oğuz Kaan Salıcı'nın aralarında bulunduğu siyasetçilerin destek verdiği ortaya çıktı.

Bayrampaşa Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nden çıkan bir çevik kuvvet otobüsüne sabah saatlerinde iki kadın terörist, el bombalı ve silahlı saldırı düzenlemiş, ardından polis ekipleri iki kadın teröristi bir binada etkisiz hale getirmişti. Terör saldırısını gerçekleştiren Berna Yılmaz, daha önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı Roman çalıştayında protesto gösterisi yaptığı ve örgüte üyeliği suçlamasıyla tutuklanmıştı. O dönemde İstanbul 10.Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuklu bulunan Berna Yılmaz'a adliye önünde destek eylemi gerçekleştirilmişti. Eyleme, CHP Milletvekilleri Gürsel Tekin, Mahmut Tanal, Oğuz Kaan Salıcı, Süleyman Çelebi de destek vermişti. CHP Milletvekili Gürsel Tekin, eylem sırasında yaptığı konuşmada "Parlamentoda sonuna kadar takipçisi olacağız. Sadece Ferhat ve Berna'nın değil tutuklu tüm öğrencilerin savunucusu olarak kendimize görev addedeceğiz. İktidar kendisi gibi düşünmeyen herkesi potansiyel suçlu gibi göstermeye devam etse de biz mücadelesini sonuna kadar sürdüreceğiz" diye konuşmuştu. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...