Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kayıp çocuklar Sur'dan çıktı!

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Kayıp çocuklar Sur'dan çıktı!

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Diyarbakır’ın Sur ilçesinden tahliye edilenlerin arasında bulunan çocuklardan bazılarının “kayıp” şahıs olarak arandığı ortaya çıktı.

Farklı il ve ilçelerden ilçeye gelen ya da getirilen çocuklardan bazılarının da terör örgütüne üye olmaktan arandığı öğrenildi. Teslim olan diğer şahıslardan bazılarının ise terör örgütü üyeliğinin yanı sıra çeşitli suçlardan aramalarının olduğu belirtildi.
Sur’da 2 Aralık’ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı 95’inci gününe girdi. Operasyonların aralıksız sürdüğü ve son iki gündür yoğun bir şekilde top atışlarının gerçekleştirildiği ilçede, dün ve önceki gün güvenlik güçlerine “ilçeden çıkmak isteyen şahısların bulunduğu” yönünde bilgi ulaştırılması üzerine 33 kişi tahliye edildi. İhlas Haber Ajansı (İHA), tahliye edilen şahıslarla ilgili yürütülen soruşturma dosyasına ulaştı. Soruşturmada, ilçeden tahliye edilenler arasında bulunan çocuklardan bazılarının “kayıp” şahıs olarak arandığı ortaya çıktı. Farklı il ve ilçelerden Sur’a gelen ya da getirilen çocuklardan bazılarının da terör örgütüne üye olmaktan arandığı öğrenildi.

İlçeden 19 çocuğun çıkarıldığı öğrenilirken, bunlardan Ş.A.’nın (16) Mardin, Y.B.’nin (17) Kahramanmaraş, R.A.’nın (16) Lice, M.Ç.’nin (18) Çınar, G.A.’nın (12) Sur, R.A.’nın (8) Sur, M.A.’nın (6) Sur, Ö.A.’nın (3) Sur, Ö.S.’nin (17) Dargeçit, S.K.’nın (14), R.A.’nın (17) Gergüş, M.F.’nin (12) Silvan, A.A.’nın (15) Bismil, T.A.’nın (8) Hazro, Ş.V.’nin (10) Elazığ, B.T.’nin (2) Elazığ, M.S.K.’nın (15) Sur, K.Ş.’nın (12) Lice ve F.B.’nın (15) Siverek doğumlu olduğu öğrenildi. Söz konusu çocuklardan, K.Ş., F.B., R.H., M.Ç., M.F. ve M.S.K.’nin “kayıp” şahıs olarak arandığı ortaya çıktı. R.A.’nın, “Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan, K.Ş.’nin ise PKK/KCK’dan 1 adet kaydının bulunduğu öğrenildi.
Tahliye edilen diğer şahıslardan bazılarının da “terör” ile çeşitli suçlardan kayıtlarının olduğu bildirildi. R.K.Ö.’nün (43) terör örgütü propagandası yapmak ve PKK/KCK’dan, R.T.’nin (35) PKK/KCK’dan, B.E.’nin (35) hırsızlık, hakaret, tehdit ve oy kullanmayanlar adına sahte imza kullanmak ile PKK/KCK’dan, E.Ö.’nün (19) basit yaralama, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, trafik güvenliğini tehlikeye sokma ve PKK/KCK’dan, M.C.A.’nın (41) uyuşturucu madde kullanmak, hakaret, uyuşturucu madde ticareti yapmak ve ruhsatsız ateşli silahlara mermi almak suçundan, B.O.’nun (55) uyuşturucu madde ticareti yapmak ve KCK/PKK’dan, D.A.’nın (20) hırsızlık, mala zarar verme, silahlı terör örgütüne üye olma ve PKK/KCK’dan kayıtlarının olduğu belirtildi.
Diğer şahısların ise herhangi bir suç kaydının olmadığı kaydedildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...