Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ankara patlama son haberler ( Son Dakika Ankara Patlama, Ölü-Yaralı Sayısı )

Düzenleyen:
Ankara patlama son haberler  ( Son Dakika Ankara Patlama, Ölü-Yaralı Sayısı )

GÜNDEM Haberleri

Ankara'da Kızılay Meydanı'nda seyir halindeki bomba yüklü araçla saldırı yapıldı. Olayda 30 kişi olay yerinde, 4 kişi de hastanede hayatını kaybetti. 19'u ağır 125 kişinin yaralandığı açıklandı.

Ankara Kızılay Güvenpark'ta saat 18:45'te otobüs duraklarının yakınında çok hızlı giden seyir halindeki bomba yüklü bir araçla saldırı düzenlendi. İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Ankara'da, Kızılay'da otobüs durağında bekleyen sivil vatandaşlarımıza, seyir halinde patlayıcı yüklü bir araçla terörist saldırı düzenlenmiştir" dedi. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, kanlı saldırıda 30 kişinin olay yerinde, 4 kişinin de hastanede hayatını kaybettiğini açıkladı. Müezzinoğlu, ölen kişiler arasında bombalı araçta olduğu düşünülen iki teröristin de olduğunu belirtti. Yaralılar hakkında da bilgi veren Müezzinoğlu, 19'u ağır 175 kişinin tedavi gördüğünü belirtti.

SON AÇIKLAMA: MÜEZZİNOĞLU, ANKARA PATLAMASINDA HAYATINI KAYBEDENLERİN SAYISININ 37'YE YÜKSELDİĞİNİ AÇIKLADI.

Ankara patlama son haberler  ( Son Dakika Ankara Patlama, Ölü-Yaralı Sayısı )

SALDIRIYI BOMBALI ARAÇLA YAPILDI

Kızılay'daki saldırı, bombalı bir araçla gerçekleştirildi. Görgü tanıklarının anlattığına göre bomba yüklü araç, Çankaya yönünde otobüs durağı yakınında özel bir halk otobüsüne arkadan çarparak infilak etti. Aracın uzun süredir arandığı fakat bulunamadığı belirtiliyor.

"HIZLI GİDEN BİR ARABA BİZE ÇARPTI"

Bombacı bombayı patlattığında otobüste olan 28 yaşındaki Doğan Aşık, saldırganın hızla bir araba kullandığını ve belediye otobüsüne çarptığını söyledi. Hastanede yapılan tedavisi sonrası konuşan Aşık, "otobüste en az 40 ya da 50 kişi vardı. Çok hızlı giden bir araba bize çarptı" şeklinde bilgi verdi.

Ankara patlama son haberler  ( Son Dakika Ankara Patlama, Ölü-Yaralı Sayısı )

REUTERS: SALDIRIYI PKK YAPTI

Reuters, flaş olarak geçtiği haberinde "Türk güvenlik kaynaklarına göre ilk bulgular, Ankara'daki saldırının PKK ya da ona bağlı bir grup tarafından gerçekleştirildiğini gösteriyor." bilgisini verdi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN PKK'YI İŞARET ETTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ankara'da meydana gelen saldırıya ilişkin ilk açıklama geldi. Erdoğan, Doğu ve Güneydoğu'da süren operasyonlarda PKK'nın aldığı darbeleri işaret ederek "Terör örgütleri ve onları maşa olarak kullananlar, güvenlik güçleriyle yaptıkları mücadeleleri kaybettikçe en ahlaksız, en vicdansız yollara başvurarak masum vatandaşlarımızı hedef almaktadırlar." dedi.

SAĞLIK BAKANLIĞI: KAN STOKLARIMIZ YETERLİ, İZİNLER İPTAL OLDU

Sağlık Bakanlığı Kızılay'daki patlamanın ardından Ankara'daki hastanelerde kan ihtiyacı bulunmadığını duyurdu. Sağlık çalışanları acil olarak nöbete çağrıldı, izinler iptal edildi. Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, yakınlarını hastanelerde arayanların Alo 184'ü arayarak isim verip bilgi alabileceklerini ifade etti.

Ankara patlama son haberler  ( Son Dakika Ankara Patlama, Ölü-Yaralı Sayısı )

YARALI YAKINLARI HASTANEYE AKIN ETTİ

Ankara'da akşam saatlerinde meydana gelen terör saldırısında yaralanan 125 kişi çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı. Yaralı yakınları da acil servislere akın etti.

Terör saldırısında yaralananlar, başta Numune, İbni-i Sina ve Gazi Hastanesi olmak üzere çevredeki birçok hastaneye getirildi. Yaralılardan durumlarının ağır olanların bulunduğu bildirildi.

Yaralı yakınları da hastanelere akın ederek bilgi almaya çalıştı.

İşte yaralılara ait olduğu belirtilen liste;

Ankara patlama son haberler  ( Son Dakika Ankara Patlama, Ölü-Yaralı Sayısı )

DAKİKA DAKİKA TÜM GELİŞMELER

22:45 - İçişleri Bakanı, Sağlık Bakanı ve Adalet Bakanı, saldırıyla ilgili ilk açıklamayı yaptı. Sağlık Bakanı, 34 kişinin öldüğünü, 125 kişinin yaralandığını belirtti. İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Yapılan tahkikatlarda ciddi bulgular elde edilmiştir. Ama kesin olarak yapan örgüt sonuçlar tamamen elde edilip, soruşturma bu yönüyle tamamlanınca açıklanacaktır. Sanıyorum yarın bu araştırmalar neticelenir. Kesin kanaata varınca açıklanır" dedi.

22:25 - Başbakanlıkta yapılan güvenlik zirvesi sona erdi. Toplantı yaklaşık 1.5 saat sürdü.

22:05 - Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosu'ndan sorumlu Başsavcı Vekili Necip Cem İşçimen, olay yerinde incelemeler yaptı. İşçimen, beraberindeki savcılarla birlikte delillerin toplanmasını koordine ediyor.

20:55 – Başbakanlık'ta yapılan toplantıya, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan katılıyor.

20:35 - Sağlık Bakanlığı, Ankara Kızılay'daki patlamada yaralananların sağlık durumuna ilişkin Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi ALO 184 hattından bilgi alınabileceğini duyurdu.

20:28 – Başbakan Davutoğlu resmi konutta bakanlarla toplantı yapacak. İlgili bakanlar çağrıldı.

20:24 – Emniyete ait bir helikopter de Kızılay üstünde kontrol uçuşu yapıyor.

20:16 – Cumhurbaşkanı Erdoğan, İçişleri Bakanı Ala'dan patlamaya ilişkin bilgi aldı.

20.05 - Ankara Valiliği, Ankara'daki patlamada 25 kişinin öldüğünü, 75 kişinin yaralandığını duyurdu.

20.00 - Sağlık Bakanlığı Kızılay'daki patlamanın ardından Ankara'daki hastanelerde kan ihtiyacı bulunmadığını duyurdu.

19:45 – Bir saati aşkın bir süre geçmesine karşın herhangi bir resmi açıklama yapılmış değil.

19:35 – RTÜK, patlamaya ilişkin yayın yasağı getirdi.

19:11 – Başkentin en merkezi bölgesinde, otobüs durakları ve metro çıkışlarının olduğu bölgedeki Başbakanlık, İçişleri Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı ek binaları da var.

19:02 – Uluslararası haber ajansları Ankara'daki patlamaya ilişkin gelişmeleri acil koduyla dünyaya duyuruyor.

18:50 – Polis bölgede güvenlik kordonu oluşturdu.

18:42 – Yaralılara ilk müdahale yapılıyor. Bölgede bulunan polis ekipleri yoğun güvenlik önlemleri alıyor.

18:41 – Ankara'nın Kızılay semtinde, Güvenpark yakınlarında çok güçlü bir patlama meydana geldi. Bazı görgü tanıkları art arda iki patlama duyduklarını söylediler.

Ankara patlama son haberler  ( Son Dakika Ankara Patlama, Ölü-Yaralı Sayısı )

Saldırının olduğu nokta...

HDP SALDIRIYI KINADI

HDP Merkez Yürütme Kurulundan, Ankara'daki terör saldırısına ilişkin, "Halkımıza yaşatılan bütün bu acıların bizleri kardeşlik duygularından uzaklaştıramayacağını ifade ediyor, saldırıyı bir kez daha en sert şekilde kınıyoruz" ifadeleri kullanıldı.

ABD UYARMIŞTI

Ankara'nın ABD Büyükelçiliği 11 Mart'ta kendi vatandaşlarına uyarıda bulunup özellikle Balçelievler bölgesinden uzak durmalarını istemişti.

Ankara patlama son haberler  ( Son Dakika Ankara Patlama, Ölü-Yaralı Sayısı )

ANKARA ALARMDAYDI

Güvenlik birimleri uzun süredir Ankara'da "alarm" durumundaydı. Hatta polislere, olası bir canlı bomba saldırı için bölge bile bildirilmişti. Emniyet, yeni hedefin Ankara merkezdeki Bahçelievler semti olabileceğine ilişkin istihbarat almıştı. Ancak patlama Kızılay'da gerçekleşti.

SON 5 AYDAKİ 3. SALDIRI

Ankara'da 17 Şubat'ta askeri servis araçlarını hedef alan intihar saldırısında 29 kişi hayatını kaybetmişti.

18 Şubat'ta açıklama yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu 17 Şubat'taki saldırıyı PKK'nın Suriye kolu PYD'nin silahlı kanadı YPG mensubu Salih Necar'ın, PKK mensuplarıyla birlikte yaptığının "kesin bir şekilde ortaya çıktığını" duyurmuştu.

Saldırıyı 19 Şubat'ta üstlenen Kürdistan Özgürlük Şahinleri (Teyrêbazê Azadiya Kurdistan/ TAK) ise, saldırının 26 yaşındaki Vanlı üyesi Abdulbaki Sömer tarafından gerçekleştirildiğini ifade etmişti.

Ankara'da, 10 Ekim 2015'te de Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en ölümcül bombalı intihar saldırısı gerçekleşmişti. Barış Mitingi öncesinde iki canlı bomba kendini patlatmış, 100'den fazla kişi hayatını kaybetmişti.


Ankara patlama son haberler  ( Son Dakika Ankara Patlama, Ölü-Yaralı Sayısı )

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...