Patlama sonrası Ankara teyakkuzda!

Düzenleyen:
Patlama sonrası Ankara teyakkuzda!

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı, Ankara Güvenpark'ta 27 kişinin hayatını kaybettiği patlamaya ilişkin İçişleri Bakanı Ala'dan bilgi aldı. Davutoğlu ise Bakanlarla bir araya geliyor.

Türkiye'nin başkenti Ankara, 5 ayda 3. kez patlamayla sarsıldı. Ankara Güvenpark'ta bugün meydana gelen patlamada 27 kişi hayatını kaybetti, 75 kişi de yaralandı. Patlama sonrası Ankara'da büyük bir siyasi hareketlilik de yaşanıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Kızılay'daki patlamayla ilgili olarak yetkililerden bilgi aldı. Başbakan ise güvenlik zirvesini topluyor.

ERDOĞAN ALA'YI ARADI

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan, Güven Park'taki patlama haberi akabinde İçişleri Bakanı Efkan Ala ile telefonda görüştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Haliç Kongre Merkezi'nde bulunduğu sırada yaptığı telefon görüşmesinde, ölü ve yaralıların da olduğu patlamaya ilişkin İçişleri Bakanı Ala'dan bilgi aldığı kaydedildi.

DAVUTOĞLU BAKANLARLA BULUŞUYOR

Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında ilgili bakanlar ve güvenlik bürokrasisinin katılımıyla Ankara'daki patlamayla ilgili toplantı yapılacağı bildirildi.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Başbakan Davutoğlu başkanlığındaki güvenlik zirvesi Başbakanlık Resmi Konutu'nda gerçekleştirilecek.

Toplantının, ilgili bakanlar ve güvenlik bürokrasisinin katılımıyla gerçekleştirileceği belirtildi.

ANKARA'DA 5 AYDA 3. PATLAMA

Ankara'da 17 Şubat'ta askeri servis araçlarını hedef alan intihar saldırısında 29 kişi hayatını kaybetmişti.

18 Şubat'ta açıklama yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu 17 Şubat'taki saldırıyı PKK'nın Suriye kolu PYD'nin silahlı kanadı YPG mensubu Salih Necar'ın, PKK mensuplarıyla birlikte yaptığının "kesin bir şekilde ortaya çıktığını" duyurmuştu.

Saldırıyı 19 Şubat'ta üstlenen Kürdistan Özgürlük Şahinleri (Teyrêbazê Azadiya Kurdistan/ TAK) ise, saldırının 26 yaşındaki Vanlı üyesi Abdulbaki Sömer tarafından gerçekleştirildiğini ifade etmişti.

Ankara'da, 10 Ekim 2015'te de Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en ölümcül bombalı intihar saldırısı gerçekleşmişti. Barış Mitingi öncesinde iki canlı bomba kendini patlatmış, 100'den fazla kişi hayatını kaybetmişti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...