5 ayda 3. saldırı

Düzenleyen:
5 ayda 3. saldırı

GÜNDEM Haberleri

Hainler yine iş başında! Ankara’nın göbeği ‘Güvenpark’ta bomba yüklü araç patlatıldı, teröristlerle birlikte 34 kişi öldü, 19’u ağır 125 kişi yaralandı.

İsmail Sonsuz - Raşit Aydoğan ANKARA

 

Ankara, son 5 ayda üçüncü büyük patlamayla sarsıldı. 10 Ekim’de Ulus’ta ve 17 Şubat’ta Merasim sokakta meydana gelen bombalı saldırıların ardından hedef bu defa Kızılay Güvenpark’tı. Güvenpark’taki otobüs duraklarının önünde saat 18:45’te bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda 1’ polis memuru 30 kişi olay yerinde olmak üzere toplam 34 kişi hayatını kaybederken 19’u ağır 125 kişi de yaralandı. Polis ikinci bir patlama ihtimaline karşı geniş güvenlik tedbiri alırken olay yerini güvenlik kordonuna aldı. Yaralılara ilk müdahale de olay yerinde yapılırken bölgeye çok sayıda ambulans ve itfaiye aracı sevk edildi. Adeta can pazarının yaşandığı saldırının ardından yaralılar Hacettepe, Numune gibi çevredeki hastanelere kaldırıldı.  Vatandaşlar yaralıların yakınları olabileceği endişesiyle hastanelere akın ederken, Sağlık Bakanlığı yaralıların sevk edildiği hastanelerde kan ihtiyacı bulunmadığını duyurdu. Türk Kızılayı da kan stoklarının yeterli olduğunu bildirdi.
DAVUTOĞLU GÜVENLİK ZİRVESİ YAPTI
Başbakan Ahmet Davutoğlu da patlama ile ilgili olarak ilgili bakanlar ve bürokratlarla Başbakanlık Resmi Konut’ta güvenlik zirvesi gerçekleştirdi. Zirveye Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar da katıldı. Toplantı sonrası açıklama yapan İçişleri Bakanı Efkan Âlâ, saldırının seyir halindeki bir araçla yapıldığını belirterek,, terörle mücadelenin her türlü tedbir alınarak kararlılıkla sürdürüleceğini söyledi.
YENİ TEDBİRLER HAYATA GEÇİYOR
Terör saldırılarına karşı başta Ankara olmak üzere 81 ilde yeni güvenlik önlemleri devreye sokuluyor. Güvenlik zirveleri sonrasında ortaya çıkan tedbirlere ilişkin İçişleri Bakanlığı  8 Mart’ta ilgili kurumlara yönelik bir genelge yayınlamış ve alınması istenen tedbirleri bildirmişti. 

5 ayda 3. saldırı

Muhabirlerimiz dehşeti yaşadı

Muhabirlerimiz Damla Peker ve Ebru Karatosun patlamanın olduğu anlarda olay yerine çok yakın bir noktadaydı. İşte yaşadıkları dehşet dakikaları: “Mesai sonrası evimize gitmek için durakların bulunduğu Güvenpark’a doğru ilerliyorduk. 18:45 sıralarıydı. İki halk otobüsü arasına giren bomba yüklü araç büyük bir gürültüyle patladı. Patlamanın ardından bir alev topunun gökyüzüne yükseldiğini gördük. Daha sonra alev topu yerini dumana bıraktı. Olay yerine doğru koşmaya başladığımızda etrafta cam parçalarının olduğunu gördük. Patlamada hayatını kaybeden insanların parçaları her yere savrulmuştu. Polisler ikinci bir bomba olabileceği düşüncesiyle olay yerinden vatandaşı uzaklaştırmaya çalışıyordu. Herkes bir yerlere kaçışıyordu. Büyük şok yaşanıyordu.”

Erdoğan: Terör mutlaka dize getirilecektir

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terör örgütleri ve onları maşa olarak kullananlar, güvenlik güçleriyle yaptıkları mücadeleleri kaybettikçe en ahlaksız, en vicdansız yollara başvurarak masum vatandaşlarımızı hedef almaktadırlar. Ülkemizin bütünlüğüne, halkımızın birlik ve beraberliğine kasteden bu saldırılar, terörle mücadele konusundaki azmimizi daha da artırmaktadır. Terör mutlaka dize getirilecektir.
BAŞBAKAN DAVUTOĞLU: Saldırıyı gerçekleştiren terör örgütüne dair somut bilgilere ulaşılmıştır. En kısa zamanda soruşturmalar kesin neticeye ulaştırılacak ve kamuoyumuzla paylaşılacaktır. Milletimizin vakur duruşu karanlık güçlerin oyununu bozacaktır.
CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU: Bu menfur terör eylemini gerçekleştirenler ile saldırının arkasındaki güçler, toplumsal barış ve huzurumuzu bir kez daha hedef almıştır. Ancak köklü dayanışma, birlik ve beraberlik duygularına sahip milletimizin, ulaşılmak istenen hedefin önünde kararlılıkla duracağına inancım tamdır.
MHP LİDERİ BAHÇELİ: Şunu herkes bilmelidir ki hiçbir terör saldırısı Türkiye'yi dize getiremeyecek, teslim alamayacaktır. Türk milleti, zalimlerin planlarına, fitnecilerin hesaplarına ve ölüm tacirlerinin projelerine karşı yekvücuttur.
 HDP: Bu acılar bizi kardeşlik duygularından uzaklaştıramayacak.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, AB ve birçok ülke saldırıyı kınadı.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...