İstanbul'da PKK'lıların örgütsel dokümanları ayakkabı uçlarından çıktı

Düzenleyen:
İstanbul'da PKK'lıların örgütsel dokümanları ayakkabı uçlarından çıktı

GÜNDEM Haberleri

İstanbul'da terör örgütü PKK'ya yönelik 29 şüphelinin gözaltına alındığı operasyonda ele geçirilen 33 ayakkabıda, burun kısmına gizlenmiş örgütsel doküman bulundu.

İstanbul'da terör örgütü PKK'ya yönelik 29 şüphelinin gözaltına alındığı operasyonda ele geçirilen 33 ayakkabıda yapılan incelemede, burun bölümünde astar kısımlarına dikilerek zulalanmış vaziyette, küçük puntolar halinde pelür kağıtlara yazılmış el yazısı ve bilgisayar çıktısı örgütsel ibarelerin yer aldığı dokümanlar elde edildi.

15 İLÇEDE 32 ADRESE EŞ ZAMANLI OPERASYON

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, özel harekat ve polis helikopteri desteğiyle başta Beyoğlu, Fatih, Bahçelievler, Avcılar, Esenler, Kadıköy ve Sultangazi olmak üzere 15 ilçedeki 32 adrese eş zamanlı operasyon yapıldı.

Bu çerçevede, haklarında gözaltı ve yakalama kararı bulunan 12'si avukat 49 şüpheliden, 9'u avukat 24 kişi gözaltına alındı.

AHMET TÜRK'ÜN TORUNUNUN AVUKATI

Tutuklu Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUAD) adı altında örgütsel faaliyet yürüttükleri iddia edilen şahıslara yönelik operasyonda gözaltına alınanlardan Hüseyin B'nin, 13 Mart'ta Ankara'daki saldırının faili Seher Çağla Demir ile Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk'ün terör örgütü PKK'ya yönelik operasyon kapsamında tutuklanan torunu Heja Türk'ün de avukatlığını yaptığı belirtildi.

DAĞ KADROSUNA KATILMAYA TEŞVİK ETTİ

Şüpheli avukatlardan bazılarının, çeşitli eylemlere ilişkin yargılanan müvekkillerini, terör örgütünün dağ kadrosuna katılmaya teşvik ettiği de öne sürüldü.

ÇOK SAYIDA ÖRGÜTSEL DOKÜMAN ELE GEÇİRİLDİ

Arama yapılan dernekte ve şahısların ikametlerinde yapılan aramalarda ise çok sayıda örgütsel doküman, Çek yapımı 7,65 milimetre çapında silah ve bu silaha ait 2 şarjör, 54 MKE yapımı fişek, 9 milimetre çapında ruhsatsız tabanca ve buna ait 8 mermi, 2 av tüfeği, 10 mermi, dijital malzeme ele geçirildi.

İstanbul'da PKK'lıların örgütsel dokümanları ayakkabı uçlarından çıktı

AYAKKABILARIN BURUN KISIMLARINDA ÖRGÜTSEL DOKÜMANLAR ÇIKTI

Aramalarda, şeffaf poşetler içerisine yerleştirilen ve içlerinde el yazısıyla gönderileceği şahsın ismi ve kaldığı cezaevinin adresinin yer aldığı küçük not kağıtları olan değişik renklerde 33 spor ayakkabı bulundu. Ayakkabılarda yapılan incelemede, burun bölümünde astar kısımlarına dikilerek zulalanmış vaziyette, küçük puntolar halinde pelür kağıtlara yazılmış el yazısı ve bilgisayar çıktısı örgütsel ibarelerin yer aldığı dokümanlar elde edildi.

İstanbul'da PKK'lıların örgütsel dokümanları ayakkabı uçlarından çıktı

ŞÜPHELİLER SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRİLDİ

Şüpheliler, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü yerleşkesine götürüldü. Öte yandan operasyon kapsamında Batman, Antalya, Tunceli, İzmir ve Sakarya'da da birer kişi gözaltına alındı. İzmir Bornova'da önceden belirlenen adreste arama yapan ekipler, gözaltına aldıkları şahsı İstanbul'a gönderdi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...