Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Katiller çocukluk arkadaşıymış!

Düzenleyen:
Katiller çocukluk  arkadaşıymış!

GÜNDEM Haberleri

Başsavcılık, Kızılay’ı kana bulayan canlı bomba ile saldırının kilit ismi V.K.’nın uzun zaman önce tanıştıklarını belirledi. Yurt dışına çıkış yasağı konulan V.K. her yerde aranıyor

EBRU KARATOSUN

Kızılay’da bomba yüklü araçla gerçekleştirilen terör saldırısının yeni detayları tek tek belirleniyor. Güvenpark’taki saldırıda kullanılan aracın parçaları 30 metrelik bir alana savruldu. Canlı bombanın bedeni patlamanın etkisiyle 200 parçaya ayrıldı. Canlı bomba Seher Çağla Demir’in 2013’te HDP’nin Diyarbakır’da düzenlediği gençlik şöleninin ardından Suriye’ye geçip YPG saflarında eğitim aldığı belirlenmişti. Saldırı talimatının ardından yasa dışı yollardan Türkiye’ye geçen Demir’le saldırının kilit isimlerinden olan V.K.’nın sevgili olduğu ve Şanlıurfa’da V.K.’nın kardeşinin evinde kaldığı belirlendi. Daha sonra Demir’in Şanlıurfa’dan Ankara’ya 2 kişiyle otobüsle geldiği öğrenildi. 
ÖNCEKİ SALDIRIYLA AYNI YÖNTEM
Saldırıda kullanılan aracın Şanlıurfa’daki bir galeriden alındığı ancak, bu aracı Demir’in satın almadığı tespit edilmişti.  Aracı alan şüpheli ya da şüphelinin kim olduğu araştırılıyor. Merasim Sokak’ta 28 kişinin öldüğü bombalı saldırının faili Abdulbaki Sömer’in Ankara’ya otobüsle geldiği ortaya çıkarılmıştı. Araç ise canlı bombadan ayrı olarak başkente getirilmişti.  
ANNE SUÇ DUYURUSU YAPMIŞ  
Bu arada Demir ve V.K.’nın, Ankara’da kendilerini karşılayan Özgür Ünsal’ın annesinin evine gittiği belirlendi. Ünsal’ın söz konusu iki teröristi annesine sevgili olarak tanıştırdığı öğrenildi. Canlı bomba Demir, Özgür Ünsal ve V.K.’nin çocukluk arkadaşı olduğu kaydedildi. Demir ve V.K.’nin 9 Mart’a kadar söz konusu evde kaldığı belirlendi. Daha sonra ise Ünsal ile birlikte üçü, evden ayrıldı. Anne Ünsal ise oğlu eve gelmeyince 12 Mart’ta yani saldırıdan bir gün önce emniyete gitti ve “Oğlumu götürdüler” diyerek suç duyurusunda bulundu. Özgür Ünsal’ın canlı bomba Demir ve V.K.’yle Kızılay bölgesinde keşif yaptığı öğrenildi. Ayrıca söz konusu 3 ismin patlamadan bir gün önce Kızılcahamam’a gittiği bilgisi de netlik kazandı. 
ÖZGÜR ARAÇTAN İNMİŞ OLABİLİR
Kamera görüntülerinin incelenmesinin ardından bomba yüklü aracı kullanan kişinin Özgür Ünsal olduğu, Demir’in ise aracın ön sağ koltuğunda oturduğu anlaşıldı. Demir’in üzerinde ayrıca bir patlayıcı daha bulunduğu kaydedildi. Ancak Ünsal’ın parkın içerisindeki havuzun içinde bulunan cesedinin vücut bütünlüğünü koruması dikkat çekti. Ünsal’ın son anda araçtan inmiş olabileceği değerlendiriliyor. Bombanın fünyenin yanı sıra uzaktan kumandayla da tuzaklandığı belirlendi. Bu durum, olay yerinde üçüncü bir kişinin olduğuna ilişkin ihtimalleri güçlendirdi. Bu üçüncü kişinin de V.K. olabileceği belirtiliyor. V.K. her yerde aranıyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...