İstanbul'daki Özel Alman Lisesi güvenlik nedeniyle tatil edildi

Düzenleyen: / Kaynak: DHA
İstanbul'daki Özel Alman Lisesi güvenlik nedeniyle tatil edildi

GÜNDEM Haberleri  / DHA

İstanbul'daki Özel Alman Lisesi, güvenlik gerekçesiyle bugün 1 günlüğüne tatil tatil edildi.

Lise yönetiminden yapılan  duyuruda, 17 Mart 2016 tarihinde okulda ders yapılmayacağı belirtilerek, şöyle denildi: "Değerli Velilerimiz ve Çalışanlarımız,
Federal Almanya Başkonsolosluğu’nun uyarısı üzerine Özel Alman Lisesi güvenlik gerekçesi ile bugün bir gün süre ile tatil edilmiştir. Bu uyarı özellikle Federal Almanya Başkonsolosluğu için geçerli olduğundan bu bölgeye gidilmesinden imtina etmenizi rica ederiz. Konuyla ilgili güncel bilgileri okulumuzun web sitesi üzerinden saat 08.00 itibariyle takip edebilirsiniz. Bilgilerinizi rica ederiz."

Öte yandan İstanbul'daki konsolsluğun bir günlüğe kapatılması ardından  Alman Dışişleri Bakanlığı'ndan açıklama geldi. Açıklamada 'Ankarada'ki büyükelçiliğimiz de bir günlüğüne olası terör saldırılarına karşı kapatılmıştır' denildi. Almanya Dışişleri Bakanlığı, büyükelçiliğin yanı sıra İstanbul'daki Başkonsolosluk ile Alman Lisesi'nin de kapatıldığını belirtti. 


 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...