PKK'lıların zulalı ayakkabıları

Düzenleyen:
PKK'lıların zulalı ayakkabıları

GÜNDEM Haberleri

Bugün gözaltına alınan zanlıların PKK militanlarına spor ayakkabıların içerisine gizlenmiş talimat gönderdikleri belirlendi.

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, PKK/KCK terör örgütünün cezaevi yapılanması olan Tutuklu Ailelerle Yardımlaşma Derneği (TUAD) bünyesinde görev alan bazı avukat ve tutuklu yakınının cezaevindeki PKK'lı teröristlere örgüt talimatlarını ilettiğini tespit etti.

KURYE AVUKATLARA GÖZALTI

Polis İstanbul, Antalya, İzmir, Tunceli, Sakarya ve Batman'da eş zamanlı operasyon düzenledi. 15 ayrı ilçede 32 ayrı adrese baskın yapılan İstanbul'da 9'u avukat 24 kişi, diğer 5 ilde ise 6 kişi olmak üzere, toplam 30 kişi gözaltına alındı.

KURYE AMAÇLI KULLANILAN SPOR AYAKKABILAR ELE GEÇİRİLDİ

Yapılan operasyonlarda, "33 adet şeffaf poşetler içerisine yerleştirilmiş ve içlerinde el yazısıyla gönderileceği şahsın ismi, bulunduğu cezaevinin adresinin yazılı olduğu küçük not kağıtları bulunan değişik renklerde Nike ibareli spor ayakkabı elde edildi.

Ayakkabıları inceleyen polis, ayakkabıların burunlarında bulunan astar kısımlarına dikilerek zulalanmış vaziyette 51 adet not buldu. İçerisinde örgütsel ifadeler ve talimatlar bulunan notların bazılarının küçük puntalar halinde pelür kağıtlara el yazısıyla bazılarının da bilgisayarda hazırlandığı belirlendi.

ÖRGÜT TALİMATLARI NASIL AKTARILMIŞ

TUAD etrafında yapılanan kurye avukatların, "Dış Koordinasyon" ve "İç Koordinasyon" diye iki birim olarak yapılandıkları, Dış Koordinasyon'un, Kandil'den PKK yöneticilerinden aldıkları talimatları "İç Koordinasyon" üyelerine aktardığı iddia edildi. İç Koordinasyon biriminde görev yapan avukatların talimatları; ya gizli bölmelerine notlar yerleştirdikleri ayakkabılarla ya da 3 avukata farklı farklı bölümlerini ezberlettirerek cezaevindeki PKK'lı tutuklularla görüşmeleri sırasında aktardıkları ileri sürüldü. Örgütün avukatlar dışında "Yurtsever aileler" adı verdikleri, tutuklu yakınlarıyla da eylem talimatlarını ilettikleri ileri sürüldü.

Kaynak : Habertürk

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...