#}

'AB ve Türkiye'ye mutabakata vardı'

Düzenleyen:
'AB ve Türkiye'ye mutabakata vardı'

GÜNDEM Haberleri

Brüksel'de devam eden AB-Türkiye Zirvesi'nde bazı konularda mutabakata varıldığı iddia edildi. Anlaşmaya göre Türkiye sığınmacıları 2-3 gün içinde geri almaya başlayacak. Mutabakata Rum Kesimi'nin de 'tamam' dediği belirtiliyor...

Avrupa Birliği (AB) kaynaklarından edinilen bilgilere göre Başbakan Ahmet Davutoğlu ile bazı konularda mutabakata varıldı. Türkiye'nin sığınmacıları 2-3 günde geri almaya başlayacağı ifade edilirken 33 nolu fasıla dair başlığın Haziran'da müzakere edileceği belirtildi.

Ayrıca Türkiye'nin projelerine bir haftada finansman sağlanacağı da belirtilirken, Türk vatandaşlarının Schengen bölgesine vizesiz seyahatine ilişkin kriterlerin Nisan ayı sonuna kadar tamamlanacağı bildirildi.

Öte yandan AB'den bir diplomat, Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis'in, Avrupa Birliği ile Türkiye arasında üzerinde uzlaşılan göçmen anlaşmasının son taslağını kabul ettiğini AB üyesi ülkelerin liderlerine bildirdiğini söyledi. Anastasiadis daha önce Türkiye'nin Kıbrıs Rum Yönetimi'ni tanımaması halinde anlaşmayı veto edeceğini söylemişti.

FİNLANDİYA BAŞBAKANI: ANLAŞMA ONAYLANDI

Anlaşmanın onaylandığını duyuran ilk isim Finlandiya Başbakanı Juha Sipila oldu. Sipila, Twitter hesabından paylaştığı mesajda, AB-Türkiye anlaşmasının onaylandığını açıkladı. 

MÜZAKERELER SÜRÜYOR

AB ile Türkiye arasında iş birliğini güçlendirmeyi ve sığınmacı krizine çözüm bulmayı amaçlayan Türkiye-AB Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi kapsamında, Başbakan Ahmet Davutoğlu ilk olarak kahvaltıda Tusk, AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ve AB Dönem Başkanı Hollanda'nın Başbakanı Mark Rutte ile görüş alışverişinde bulundu.

Başbakan Davutoğlu ve Tusk başkanlığında Türk ve AB heyetleri arasında yapılan görüşmelere iki kez ara verildi. Görüşmelerde, AB liderlerinin dün akşam Türkiye'nin teklifi üzerindeki değerlendirmeleri Başbakan Davutoğlu'na sunuldu ve Türk tarafının beklentileri ele alındı. Ardından Başbakan Davutoğlu, Fransa Cumhurbaşkanı Hollande ile görüştü. Bu görüşmelerin ardından AB üyesi 28 ülkenin liderleri, yapacakları toplantı için AB Konseyi binasına geldi. Toplantıda Tusk, Türkiye'nin görüş ve beklentilerini liderlere aktardı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...