Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Van'da bulunan hayvan iskeleti şaşırttı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Van'da bulunan hayvan iskeleti şaşırttı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Van'ın Edremit ilçesindeki Mülk Mahalle Camisi'nin yakacak deposundan çıkan iskelet, mahallelinin merak konusu oldu.

Van'ın Edremit ilçesinin Mülk Mahallesindeki caminin yakacak deposu kısmında, cami görevlilerince bulunan hayvan iskeleti, şaşkınlık yaşattı. Mahalleye yeni yapılan camiye taşınma işlemlerini sürdüren görevliler, eski caminin odun ve kömür deposu olarak kullanılan bölümünü boşaltırken bir hayvan iskeletiyle karşılaştı. Cami görevlilerinden Veysel Şeker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iskeleti ilk gördüklerinde bayağı irkildiklerini ve ardından karton bir kutuda muhafaza altına aldıklarını söyledi.

İskeleti inceleyen Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Doç. Dr. Lokman Aslan, iskeletin karnivor türündeki köpeğe ait olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Bildiğiniz gibi kemikler, etlere göre daha geç çürür. Bulunan iskeletin aslında ön ayaklarının da olması gerekiyor ancak ya bulunduğu esnada tamamıyla tespit edilememiş. Bu ayaklar farklı bir hayvan tarafından yenilmiş de olabilir. Kemiklere baktığımızda 10 yıla yakındır kapalı alanda kaldığını söyleyebiliriz. Öyle tahmin edildiği gibi nesli tükenmiş bir hayvan değil de etobur bir köpek yavrusuna ait olduğunu söyleyebiliriz."
Van'da bulunan hayvan iskeleti şaşırttı

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...