Silvan’da faciadan dönüldü!

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Silvan’da faciadan dönüldü!

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde, teröristler tarafından karayoluna tuzaklanan el yapımı patlayıcı, kontrollü bir şekilde infilak ettirildi.

Konuya ilişkin Diyarbakır Valiliği tarafından yazılı açıklama, İl Jandarma Komutanlığı’nca, vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması, mevcut huzur ve güven ortamının devam ettirilmesi ve vatandaşların terör eylemlerinden korunması amacıyla her türlü tedbirin alındığı belirtildi. Bu tedbirler kapsamında, 25 Mart’ta Silvan-Batman karayolunda mayın ve bomba arama köpeği “Erim” ile birlikte mayın ve el yapımı patlayıcı araması yapıldığına dikkat çekilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Arama esnasında Silvan-Çatakköprü karayolu Eskiocak köyü mevkiinde asfalt yaması yapılan kısmından kazılmak suretiyle Bölücü Terör Örgüt mensuplarınca yola EYP yerleştirilerek üzerinin toprak yığını ile kapatıldığı tespit edilmiş olup, tespit edilen tüp ile güçlendirilmiş el yapımı patlayıcı yerinde patlatılarak imha edilmiştir. Patlama sonrası herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmamış, karayolunda oluşan tahribat sonucunda kısa süreliğine araç trafiğine kapatılmış, müteakiben yolun onarılarak tekrar trafiğe açılması sağlanmıştır. Bölgemizde yaşayan vatandaşların huzur ve güven içerisinde seyahat özgürlüğünü rahatlıkla kullanabilmesini sağlamak amacıyla teröristle mücadele kapsamında yürütülen faaliyetlere kararlılıkla devam edilecektir.”

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...