Hatıralarını enkazda arıyorlar

Düzenleyen:
Hatıralarını enkazda arıyorlar

GÜNDEM Haberleri

Terörün yuvalarını yıktığı Surlular şimdi de hafriyat yığınları arasında kendilerine ait eşyaları bulmaya çalışıyor.

Operasyonların olanca hızıyla devam ettiği Diyabakır’ın Sur ilçesi başka acılara da şahitlik ediyor. İlçede PKK mensuplarının yıkıp, talan ettiği evlerin harfiyatları kaldırılarak, şehir dışına taşınıyor. Terörün gerçek mağduru Surlular da hafriyatlarının döküldüğü bölgeye giderek, molozlar arasında eşyalarını arıyor. Her biri beton yığınlarını eşeleyerek kendine ait bir şeyi bulmaya çalışıyor. Kimileri eli boş dönerken, eşyalarını bulabilenler hatırlaraını da elde etmenin sevincini yaşıyor. Sur’daki evi patlayıcı ile yıkılan Fatma Yıldırım da, hafriyat sahasına gidenlerden biri... “Allah kimseye hakkımızı bırakmasın” diyen Fatma teyze eşyalarını bulabilmek için 2 günden bu yana alana gittiğini söyleyerek göşyaşları döktü. Fatma Yıldırım yaşadıklarını şöyle anlattı: “3 katlı evimin altına bomba yerleştirilip patlatıldığını ve evin tamamen yıkıldığını söylediler. Cep telefonundan çekilen görüntüleri izlettirdiler. İnanmak istemedim. Ama evim gerçekten yıkılmış. Şimdi buraya geldim, yataklarımı gördüm. İnsan hakları demiyor mu bunlar, günahtır diye. Kızımın çeyizleri var buralarda. Allah hakkımızı onlardan alsın.”
Hafriyatın döküldüğü alanda gezip evine ait eşyaları bulmaya çalışan yaşlı bir adam ise, kendisine ait eşyaların listesini çıkarıp orada çalışan kepçe operatörüne verdiğini ifade ederek, “Listede olan eşyalar çıkarsa bana onları ayıracak” dedi. Bu arada bir polis ekibinin bölgede olduğu gözlenirken, zaman zaman hafriyatın içinde el bombası ve patlayıcıların çıktığı ve polise teslim edildiği kaydedildi. Sur’da evleri yıkılan bazı kişilerin ise hafriyat alanında kendilerine yarayan parçaları alan hurdacılara tepki gösterdikleri görüldü..

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...