Şehit oğlu şehit

Düzenleyen:
Şehit oğlu şehit

GÜNDEM Haberleri

Şırnaklı korucu Fevzi Altürk, 2010 yılında mayına basarak şehit düştü. Hainler tam altı yıl sonra babasının “kontenjanı”ndan yararlanıp memur olan oğlu Mehmet Sadık’ı da şehit etti.

Türkiye, terörle mücadelede her gün yeni bir kahramanlık örneğiyle sarsılıyor. Bu sırada yürek yakan hikâyeler ortaya çıkıyor. Bunlardan biri Şırnak’ta yaşandı. Uludere ilçesine bağlı Ortaköy’de yaşayan Fevzi Altürk, bölgesindeki birçok kişi gibi geçici köy koruculuğu yapıyordu. Uludure’de teröre karşı silah alan ilk korucuydu. 3’ü kız 5 çocuğu vardı. Askerlerle birlikte operasyonlara katılıyor, teröristlere karşı mücadele veriyordu. Korucu Fevzi, hainlerin yola döşediği mayına bastığında takvim yaprakları 2010 yılının 25 Martını gösteriyordu. Gecenin karanlığında hastaneye kaldırıldı ancak kurtarılamayarak şehit oldu. Geride gözü yaşlı yetimleri kaldı. Devlet, boynu bükükleri sahipsiz bırakmadı. Evin büyük çocuğu Mehmet Sadık, şehitlere tanınan iş kontenjanından faydalandırıldı ve devlette istihdam imkânı verildi. Mehmet Sadık, Şırnak Çevik Kuvvet Müdürlüğünde teknisyen yardımcısı olarak göreve başladı. Hainler o görevi başındayken Çevik Kuvvet’i uzun namlulu silahlarla taradığında takvim yaprakları yine bir mart ayını gösteriyordu. Daha 26 yaşındaydı. Hemen hastaneye kaldırıldı. Oradan da Ankara Gülhane Askerî Tıp Akademisi’ne (GATA) sevk edildi. Genç teknisyen, hayata 9 gün ancak tutunabildi. Tam 6 yıl sonra tıpkı babası gibi bir mart günü gözyaşları içinde Ortabağ Köyündeki son yolculuğuna uğurlandı. 3 yıldır evli olan Mehmet Sadık Altürk’ün terör örgütü tarafından tehdit edildiği öğrenildi. 

Şehit oğlu şehit

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...