TSK'dan darbe iddialarına sert cevap: Haddinizi bilin!

Düzenleyen:
TSK'dan darbe iddialarına sert cevap: Haddinizi bilin!

GÜNDEM Haberleri

Türk Silahlı Kuvvetleri'nden, bazı basın organlarında yer alan darbe iddialarıyla ilgili açıklama geldi.

Gazeteci yazar Rasim Ozan Kütahyalı, geçtiğimiz günlerde Rus uçağını Fethullahçı bir F-16 subayının düşürdüğünü, F-16 pilotlarının yüzde 50'sinin Fethullahçı olduğunu ve bu pilotların 2016'da temizleneceğini yazmıştı. Kütahyalı ayrıca Hulusi Akar direnmeye kalkarsa istifasını vereceğini ifade etmişti. Ardından bu söylenti kulaktan kulağa yayıldı. "Fethullahçılar darbe yapacak" söylentisine dönüşerek giderek arttı.

Bunun üzerine TSK'dan çok sert bir açıklama geldi. Açıklamada "Türk Silahlı Kuvvetlerinde disiplin, mutlak itaat ve tek emir komuta esastır. Hiçbir yasa dışı, emir-komuta hiyerarşisi dışı oluşum ve/veya harekete taviz verilmesi söz konusu değildir. Bu tür haber ve yorumlar doğal olarak kahraman silah arkadaşlarımızın moral ve motivasyonunu olumsuz etkilemektedir. Bambaşka saiklerle yapıldığı anlaşılan ve hiçbir hukuki, insani, vicdani ve akli dayanağı olmayan, basın etiğinden ve üslubundan uzak, haddini aşan haber ve yorumları yapanlar hakkında hukuki işlemler başlatılmış ve suç duyurusunda bulunulmuştur" denildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...